При победа на европейските избори на 26 май БСП ще

...
При победа на европейските избори на 26 май БСП ще
Коментари Харесай

След изборите БСП се връща в парламента с вот на недоверие към правителството

При победа на европейските избори на 26 май Българска социалистическа партия ще се върне в Народното събрание, с цел да внесе избор на съмнение към третия кабинет на Бойко Борисов. Това разгласи на предизборна среща във Велинград през днешния ден депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Надя Клисурска.

" На 29 май като влезем в залата на Народното събрание ще желаяме и ще получим избор на съмнение. Ще свалим държавното управление ", сподели Клисурска в художествената изложба в града, където пред членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия бе показан четвъртият в евролистата Иво Христов.

 Иво Христов
© Юлия Лазарова

Иво Христов

Депутатите от левицата не вземат участие в съвещанията на Народното събрание от средата на февруари тази година, като това се смята за всекидневен старт на предизборната акция на Българска социалистическа партия. Макар че желаят оставката на премиера Бойко Борисов и сега, социалистите считат, че при победа на изборите, даже и с един глас, над ГЕРБ те ще имат по-голям късмет да провокират предварителни парламентарни избори. Някои социологически организации дават паритет или незначителна преднина на Българска социалистическа партия все още. Борисов към този момент разгласи, че няма желание да подава оставка след изборите.

На въпрос на жител кои ще бъдат сътрудниците на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление след победа на възможни предварителни избори Клисурска посочи, че суверенът взема решение и той е стратегическият сътрудник на левицата. Сигурно обаче било, че Българска социалистическа партия няма да отстъпи и крачки настрана от така наречен " Визия за България " при съставянето на нов кабинет.

Според Иво Христов, колкото и да бъде нелесно образуването на ново ръководство след предварителни избори, обстановката ще е много по-добра от сегашната, защото в това време на власт ще бъде не ГЕРБ, а служебно държавно управление на президента Румен Радев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (353)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР