При оставащи по-малко от 75 дни до Brexit, нарастващата вероятност

...
При оставащи по-малко от 75 дни до Brexit, нарастващата вероятност
Коментари Харесай

Богатите европейци напускат потъващия кораб Великобритания

При оставащи по-малко от 75 дни до Brexit, възходящата възможност за овакантяване без договорка кара богатите европейци, които са се открили във Англия, да повикат хамалите и да се приготвят за изнасяне от страната.

Антъни Уорд Томас, създател на едноименната компания, профилирана в преместването в чужбина, прави 296 премествания от Англия през 2018 година, а поръчките му нарастват с 82%. Предпочитаните дестинации са Париж, Брюксел, Цюрих и Женева, както и Южна Франция и местоположения в Испания като Майорка, написа Bloomberg.

Избраният миг е вследствие освен на Brexit, само че и на договарянията и опасенията, че Джереми Корбин може да стане министър председател, споделя Уорд Томас, чиито някогашен клиент е и някогашният кмет на Лондон и английски външен министър Борис Джонсън.

Клиентите му нормално са богати, разполагайки с най-малко 5 млн. паунда (6.4 млн. долара), и най-много жители на Европейския съюз, които се реалокират със фамилиите си. Някои от тях са пенсионери, търсещи по-топло време, само че също по този начин предпочитащи " по-стабилни " политически системи.

" Не бих споделил, че това се дължи на Brexit с основно Б, а на обстоятелството, че се намираме в такава каша. Хората напущат кораба, тъй като самият транспортен съд потъва ", счита предприемачът.

Масовото изселване може да се форсира след отхвърлянето на договорката за Brexit на Тереза Мей. Тъй като не се обрисува завършек на сагата в обозримо бъдеще, хората, които " до момента се ослушваха ", може да се наложи да вземат някои радикалния решения, счита Уорд Томас.

Сред известните дестинации са и Нормандските острови в Ламанша (които са притежание на английската корона, само че без да са част от Великобритания), защото не постановат налози върху финансовите облаги или върху наследството.

Запитванията за пренасяне се усилват с повече от 50% през втората половина на предходната година спрямо първите 6 месеца, съгласно Джо Стодарт, шеф на Locate Guernsey.

Италия също се обрисува като магнит за местещите се, подтикнати от Brexit и въвеждането на нов данъчен режим преди 2 години, твърди Франческо Тези, старши съветник в Lionard Luxury Real Estate. В предишното страната привличаше вниманието основно на търсещите второ жилище.

" Сега (купувачът) е управител на хедж фондове или бизнесмен. Те си купуват дома, реалокират фамилията си от Обединеното кралство и работят няколко дни седмично, когато се постанова в Лондон, а останалата част от работата се прави отдалечено ", изяснява Тези.

Уорд Томас, който прави преместванията на сестрата на Кейт Мидълтън - Пипа и някогашния архиепископ на Кентърбъри Роуън Уилямс, към момента не вижда забележим растеж в преместването на компании. Макар че доста компании настояват, че Brexit без договорка ще бъде пагубен за бизнеса им във Англия, единствено някои от тях се приготвят за пренасяне.

" Към нас се обърнаха конфиденциално от редица институции, с цел да ревизират дали ще имаме интерес да го създадем ", споделя предприемачът, чиято компания има 110 камиона, годишни доходи от 35 млн. паунда (45 млн. долара) и взема към 3000 паунда за всекидневно пренасяне.

Продължителното овакантяване на жители на Европейски Съюз ще даде подтик на промишлеността след 3 години нищожен напредък, който съгласно английската асоциация на компаниите за пренасяне е разследване от упованието на резултатa от Brexit.

" Несигурността сътвори инерция в пазара на пренасяне. Броят на хората, които реалокират дома си по някаква причина - корпоративна, частна или друга, е в застой ", твърди генералният шеф на асоциацията Иън Стъд.

Разбира се, последните публични данни за тримесечието до юни към момента демонстрират чист приток на мигранти във Англия от Европейски Съюз, макар че разликата (между идващите и напускащите, б.р.) е най-малката през последните 6 години.

Brexit също е упрекван за спада в цените на парцелите в Лондон, въпреки че това би могло да разубеди някои притежатели на жилища да изоставен, защото хората, които продават жилищата си, имат най-нисък късмет да осъществят продажба в последните 10 години.

Уорд Томас обаче твърди, че продължаващата неустановеност към Brexit би могла в допълнение да подтиква търсенето, поради увеличението на възможностите на Лейбъристите на Корбин да дойдат на власт с техните обещания за преразпределение на благосъстоянието.

" Перспективата за държавно управление на Корбин е на напред във времето в съзнанието на доста хора, подхранвайки предпочитание да извлекат облага от цената на английските си активи и да се реалокират в нова данъчна територия ", изяснява предприемачът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР