При ниски температури и сняг гърците чакат на опашки пред

...
При ниски температури и сняг гърците чакат на опашки пред
Коментари Харесай

Въпреки студа опашки пред магазини в Гърция след отварянето им

При ниски температури и сняг гърците чакат на опашки пред магазините, които отвориха след повече от два месеца карантина. Спазват се ограниченията, а хората се стараят да пазарят в границите на разрешеното време - два часа. Търговците оферират огромни понижения на всички артикули.

Часове преди да отворят магазините гърците са на опашка пред моловете. Търговците, които отвориха след повече от 80 дни карантина, оферират високи сезонни понижения на всички артикули.

В същото време извършването на покупки е опция малко да промениш всекидневието си и да си купиш нужни неща, споделят клиентите, които не се плашат от студа и чакат търпеливо пред магазините. Полицейски патрули ревизират съблюдаване на ограниченията и установяваха, че гърците прецизно се преценяват с тях. Позволено е излизане от вкъщи за покупки единствено в границите на два часа.

Търговската камара изрази вяра, че най-малко частично притежателите на магазини ще покрият вредите от карантината, които възлизат най-малко на 3 милиарда евро на месец.

За началото на идващия месец се обмисля отваряне на заведенията за хранене, само че единствено навън, споделят пред медиите лекари от щаба за надзор на ковид. Ски курортите ще останат затворени най-малко още месец.

Пълният размер на поръчаните ваксини за Гърция ще се получат със седмица забавяне, което не трансформира програмата за национално имунизиране против Covid-19, обявиха от здравното министерство.

Над половин милион гърци са подали молба и имат регистриран час за имунизиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР