При неправилно запарване на чай напитката може да се превърне

...
При неправилно запарване на чай напитката може да се превърне
Коментари Харесай

Как да си приготвите правилно чай?

При погрешно запарване на чай напитката може да се трансформира в отрова за човешкия организъм , предизвестява немското издание „ Фокус ”.

По информация на Федералния институт за оценка на риска, чаят като естествен артикул може да съдържа бактерии, дрожди, плесени или патогени, сходни на салмонелата . Затова е належащо при приготвянето на напитката да се съблюдават прецизно инструкциите на производителя. Кипящата вода убива нежеланите микроби.

Билковите и плодовите чайове би трябвало да престоят във вряла вода най-малко пет минути. Експертите не поучават да се пие чай, настройката от която е престояла няколко часа, тъй като това може да бъде рисково за организма. Ако множеството микроби умират при варене, спорите оцеляват и могат да покълнат в топлата вода.

В края на 2019 година група китайски учени откриха, че зеленият чай може да се употребява за терапия на клетъчно равнище . При нея характерно вещество задейства група от инжектирани в организма стволови кафези. Клетъчната терапия се употребява при битката с наследствените болести и рака, както и при труднолечими сърдечно-съдови, невродегенеративни и автоимунни заболявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР