При население от 6,5 милиона души в България има двайсет

...
При население от 6,5 милиона души в България има двайсет
Коментари Харесай

Петков: Има 20 сиви кардинали, от които трябва да се освободим

При население от 6,5 милиона души в България има двайсет сиви кардинали, от които би трябвало да се освободим. Това е декларирал министър председателят Кирил Петков пред пред кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия (SRF) Сара Новотни. В изявлението, представено от " Дойче веле ", Петков прибавя, че корупцията от дълго време е проникнала на всички места, а той е трябвало да се коалира с някогашните комунисти и с партията на шоумена Слави Трифонов, с цел да сформира държавно управление. " Работим мъчно дружно и бих си поискал да бяхме по-конструктивни ", споделя по този мотив Петков.

Той е коментирал и връзките ни с Русия. " Който е подкупен в България, постоянно получава пари от Русия ", твърди министър председателят пред SRF. " Ужасяващо е, че в Европа има толкоз нападателен режим, който принуждава хората в Украйна да водят война ", осъжда той съветската експанзия.

В кореспонденцията от София се декларира, че основният прокурор у нас има голяма власт и на премиера ще му бъде доста мъчно да се освободи от него - не и без помощ от някогашните комунисти, които обаче са част от казуса с корупцията. " В България основният прокурор не подкрепя работата на държавното управление, той е част от остарелия подкупен хайлайф ", споделя министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР