При извършване на рутинна проверка по море в района на

...
При извършване на рутинна проверка по море в района на
Коментари Харесай

Инспектори на агенцията по рибарство са засекли незаконен улов на миди и рапани

При осъществяване на рутинна инспекция по море в региона на стоянката за лодки " Приморско ", чиновници на бранш " Рибарство и надзор " в Бургас са разкрили захвърлени на брега и оставени във водите на Черно море над 10 драгиращи средства за улов на бяла пясъчна мида.

Всички открити противозаконни уреди са конфискувани с протокол и са подхванати ограничения за определяне на нарушителите, оповестява Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.

При друга, планувана инспекция по море в Бургаския залив в региона на нос Форос, чиновниците на организацията от Бургас са забелязали хора, извършващи улов по противозаконен метод с драгиращ апарат " гагам ".

След като виждат патрулната лодка на организацията, нарушителите изоставят уреда и улова и се насочат към брега.

Средството е извадено и конфискувано с констативен протокол, а уловът (10 кг. рапани и близо 7 кг. черна морска мида) е върнат назад във водата.

 Инспектори на организацията по риболовство са засекли противозаконен улов на миди и рапани
© ИАРА

В същия регион са открити немаркирани риболовни уреди - парагади, с дължина към 1000 метра, които също са извадени и конфискувани с констативен протокол.

От 22 май със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева бе неразрешен уловът на бяла пясъчна мида. Заповедта обаче беше лимитирана до един месец, което съгласно учени и природозащитници не е задоволително, с цел да се реализиран задачите на заповедта - да се опазят и обезпечат изискванията за размножаването на белите пясъчни миди, - тъй като тези типове се развъждат до октомври. Повече за това четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР