При експлозия в северната част на анексирания полуостров Крим са

...
При експлозия в северната част на анексирания полуостров Крим са
Коментари Харесай

Руски ракети са унищожени при експлозия в Крим, твърди Украйна

При детонация в северната част на анексирания полуостров Крим са унищожени съветски ракети " Калибр-КН ", транспортирани с железопътен превоз. Това оповестява украинското Министерство на защитата, като не поема отговорност за гърмежа.

Инцидентът се е случил наоколо до кримския град Джанкой, където се намира съветска военновъздушна база. Украински публични лица от дълго време настояват, че градът и покрайнините му са превърнати в най-голямата съветска военна база в Крим.

Руските управляващи показват друго пояснение и декларират, че градът е бил обект на украинска офанзива с дронове. Назначеният от Москва губернатор на Крим Сергей Аксенов сподели, че наоколо до Джанкой са били изстреляни противовъздушни оръжия, само че не сподели за какво и не загатна за крилати ракети. Падащите парчета са ранили един човек и са развалили къща и магазин, сподели той.

Антон Геращенко, консултант на украинското министерство на вътрешните работи, популяризира фрагменти, за които показва, че демонстрират железопътна гара в града, ударена от мощен индивидуален гърмеж.

Russian cruise missiles " Kalibr NK " were destroyed in Dzhankoi, Crimea, during their transportation by rail -

It is reported that this video is from Dzhankoi. The voice says it`s the train station area.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
" Експлозиите не престават процеса на демилитаризация на Русия и приготвят украинския полуостров Крим за деокупация ", се споделя в изказване на украинското министерство на защитата.

Киев съобщи, че унищожените ракетите са били предопределени за потребление от черноморския флот на Русия.

За финален път Русия упрекна Украйна, че е направила нахлуване с дрон против Черноморския флот в кримския пристанищен град Севастопол през октомври 2022 година Тя съобщи, че в удара, при който е бил развален боен транспортен съд, са били употребявани девет безпилотни самолета. Украйна и тогава не пое отговорност за нападението.

Въпреки че Украйна не пое отговорност за случилото се в Джанкой, тя на няколко пъти е посочила, че е в положение да нанася удари по далечни цели в Крим. Предполага се, че Украйна може да стои зад ударите по Кримския мост.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР