Скок във финансирането се очаква да засили глобалната битка срещу

...
Скок във финансирането се очаква да засили глобалната битка срещу
Коментари Харесай

Глобалната борба се засилва срещу „заплахата“ от супербактерии

Скок във финансирането се чака да ускори световната борба против резистентните към медикаменти супербактерии, като държавното управление на Обединеното кралство и фармацевтичната компания GSK отделят общо £130 милиона за справяне с възходящата антимикробна устойчивост.

Обещанията ще бъдат направени на интернационална среща на министри и здравни специалисти в четвъртък в Лондон, където участниците ще показват причините за по-решителни дейности и увеличено финансиране против супербактериите преди конференцията на Организация на обединените нации за антимикробната устойчивост в Септември.

Еволюцията подтиква микробите – бактерии, вируси, гъбички и паразити – да разработят механизми, с цел да се предпазят от лекуванията, предопределени да ги убиват и предотвратяват заболявания. Прекомерната или несъответствуваща приложимост на тези медикаменти в медицината и селското стопанство форсира процеса през последните десетилетия.

„ Глобалната изключителна обстановка с антибиотиците е екзистенциална опасност за общностите на всички места “, сподели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР