При COVID-19 се създава имунитет. Знае се, че той не

...
При COVID-19 се създава имунитет. Знае се, че той не
Коментари Харесай

Вирусолог с добри новини за борбата с коронавируса

При COVID-19 се основава имунитет. Знае се, че той не е особенно дългогодишен при коронавирусите, успокои тази заран в изявление за Българска национална телевизия вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Константинова.

"Вирусът продължава да бъде постоянен, оценени са геномите на най-малко 90 000 вируса, изолирани в целия свят ", сподели тя. Въпреки дребните разлики, е станало ясно, че има най-малко шест разновидността на този вирус като все още няма данни някой от тях да съставлява по-сериозна заплаха или по-голям риск за публичното здраве.

Анализирани са най-малко 12 000 разновидности. Добрата вест е, че една от тези разновидности е доста необятно публикувана. Възникнала е при започване на годината. Изолирана е за първи път в Китай и Германия. Предполага се, че тя може да се окаже "ахилесовата пета " на вируса, тъй като може да се употребява като цел при основаване на ваксина.

Вижда се, че страните от едни и същи региони демонстрират една и съща картина на разпространяването и това, което е станало ясно през последните месеци е, че хората с нашите гени сме участник във взаимоотношението с вируса. Установени са четири гена, които способстват за по-тежкото протичане на инфекцията. Това евентуално е и една от аргументите за това младежи, без съпътстващи болести да попадат в тежко положение в болница.

"Вирусът в действителност го има и не би трябвало да го подценяваме ", съобщи проф. Александрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР