При 100% обработени протоколи в ЦИК ГЕРБ-СДС печели 21 многомандатни

...
При 100% обработени протоколи в ЦИК ГЕРБ-СДС печели 21 многомандатни
Коментари Харесай

Равносметка от изборите: Кой колко печели и губи в различните части на страната?

При 100% обработени протоколи в ЦИК ГЕРБ-СДС печели 21 многомандатни изборни региона, а ПП-ДБ и Движение за права и свободи са първи в по 5 изборни региона. ПП-ДБ печелят изборите в трите региона в София, в Пловдив-град и в Русе. Движение за права и свободи са първи в Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Шумен.

Какъв е изходът от лидерските борби по региони - кой какъв брой печели и губи в другите елементи на страната? Равносметката - от Българска национална телевизия.

В 23 МИР-София  новата коалиция ПП-ДБ печели двойно повече гласове от ГЕРБ-СДС, резултатът обаче е с към 7000 гласа по-малък от резултатите поотделно на Политическа партия и Демократична България на изборите през октомври. ГЕРБ-СДС пък са добавили гласове. Сериозен растеж от над 30% отбелязва в този МИР " Възраждане ". Ръст бележат и Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ, а Българска социалистическа партия губи 1500 гласа.

Във Варна  ГЕРБ-СДС получават близо 4000 гласа повече спрямо октомври и са със сериозна преднина пред ПП-ДБ. Гласовете на " Възраждане " са увеличени с към една трета, Движение за права и свободи също регистрират растеж от близо 1000 гласа.

В Перник  ГЕРБ-СДС остават първа политическа мощ - с към 500 гласа повече от предходните избори. ПП-ДБ са втори - с по-малко гласове. " Възраждане " качват резултата си в този МИР с съвсем 50%. Перник е един от дребното региони, в които повече гласове спрямо октомври получава Българска социалистическа партия. Има Такъв Народ също качват малко, а Движение за права и свободи губят гласоподаватели.

В Хасково  ГЕРБ-СДС резервират първото си място и след тези избори и с малко по-висок резултат от октомври. ПП-ДБ са втори - с по-нисък резултат. Гласовете на " Възраждане " тук скачат с близо 50%. Българска социалистическа партия също усилват гласовете си, въпреки и минимално.

В бастиона си  Кърджали  ДПС губи към 1500 гласа на тези избори. Въпреки по-добрия си резултат спрямо вота през октомври и второто място ГЕРБ-СДС евентуално още веднъж ще останат без народен представител от този регион и някогашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева ще остане отвън него. Има Такъв Народ тук губят гласове, само че упованията са точно при тях да отиде петият мандат от Кърджали. " Възраждане " и Българска социалистическа партия усъвършенстват резултатите си от предишния избор.

В Благоевград  ГЕРБ-СДС още веднъж са първи - с към 3000 гласа повече от вота през октомври. Движение за права и свободи с лидер Делян Пеевски означават най-високия си резултат за последните пет вота. Ръстът при " Възраждане " е сериозен, Българска социалистическа партия губят 1500 гласа.

В 24 МИР-София  ситуацията е аналогична - ПП-ДБ са първи със сериозна разлика от над 20 000 гласа пред ГЕРБ-СДС, само че с по-нисък резултат от сбора на гласовете на двете партии от предишния избор. ГЕРБ-СДС и тук подвигат резултата си - с към 1000 гласа. Ръстът в гласовете на " Възраждане " и тук е огромен. Движение за права и свободи и Има Такъв Народ качват резултата си, а Българска социалистическа партия губят гласове.

В така наречен " лидерски регион " - 25 МИР София  - ПП-ДБ са първи, само че и тук с по-нисък от общия им резултат от изборите през октомври. ГЕРБ-СДС подвигат минимално резултата си, " Възраждане " качват осезаемо, повече гласове са получили и Има Такъв Народ, а Българска социалистическа партия и тук губят гласове.

В Пловдив-град  ПП-ДБ са първи - и тук с по-нисък от общия им на предходните избори резултат. ГЕРБ-СДС остават втори с малко по-висок от октомври резултат. " Възраждане " и тук усилват съществено резултата си, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ - с малко, а Българска социалистическа партия и в този регион губят гласове.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР