При 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии, Благомир Коцев

...
При 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии, Благомир Коцев
Коментари Харесай

Новият кмет на Варна Благомир Коцев: Варненци избраха нов курс на развитие, това е тяхната победа


При 100% обработени протоколи от секционните изборни комисии, Благомир Коцев побеждава с близо 12% досегашния кмет Иван Портних

Поздравявам варненци за техния избор, това е тяхната победа. Те избраха Варна да тръгне по нов курс. Това съобщи пред медии Благомир Коцев в утринните часове на понеделник, откакто стана ясно че печели локалните избори във Варна с 11.54% преднина пред досегашния кмет от ГЕРБ Иван Портних.

Ще покажем ясни и транспарантни политики на варненци, като първото нещо, което ще направя е да имам приемен ден и той да се съблюдава, сподели Коцев. С това ще покажем, че варненци към този момент вземат участие в ръководството на града. Гражданските препоръки, които ще създадем, са продължение на тази политика – те ще вкарат хората в ръководството на общината, добави новият градоначалник.

Варна може да се развива на по-бързи обороти. Тя има потребност от по-ефективно ръководство. Ще поощря всеки чиновник в общинската администрация, който е подготвен да работи за това, отговори Коцев на въпрос за промени в администрацията.

В тази връзка, той подсети, че Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) е удостоверило желанието си да отпусне финансиране за планиране и ремонт на Аспаруховия мост. Средствата са планувани за 2024 година и касаят елементи на оборудването, които още не са ремонтирани - от 7-ми до 11-ти бранш на моста в това число. Новината бе оповестена от Благомир Коцев в обществените мрежи предходната седмица, а писмото от Министерство на регионалното развитие е в отговор на негово питане.

Акцент в ръководството на Коцев ще бъде повишението на приходите на варненци. За задачата той ще заложи на новаторските технологии и привличането на вложения, които да залегнат в основата на нова индустриална зона. В Плана за възобновяване и резистентност има средства, които ще послужат точно за това, разясни Коцев.

Време е Варна да се възползва от позицията зам.-кмет по европейските политики. Тя номинално съществува в общината, само че поста не се заема. Администрацията би трябвало да проработи за привличането на европейски средства и аз ще разгадавам на това за развиването на града, разгласи Коцев.

Във Варна има 6 университета, които могат да дадат обучение на младежите, само че с цел да ги задържим в града, би трябвало да създадем атрактивни условия за развиване. Ще работя за привличане на бизнеси в IT бранша, добави Коцев.

Другите цели на новия кмет на Варна ще бъдат градската среда, чистотата, публичните площи за спорт и отдих, местата в детските градини и яслите, построяването на паркове, повече паркоместата и завършването на ремонтите, стартирани предизборно от някогашния кмет Иван Портних.

По време на предизборната си акция Благомир Коцев също по този начин увери, че ще търси трайни решения за прекъсването на колите в Морската градина. По думите му най-устойчивото решение за това е да се построи буферен паркинг по протежението на бул. „ Княз Борис I ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР