Президентските избори чукат на врата. От ГЕРБ вече заявиха, че

...
Президентските избори чукат на врата. От ГЕРБ вече заявиха, че
Коментари Харесай

Георги Марков гневен пред ПИК: Радомир Чолаков и Томислав Дончев сътвориха тежки гафове - Бойко е кралят на ГЕРБ! Той го създаде и той го поведе към победи

Президентските избори чукат на врата. От ГЕРБ към този момент обявиха, че ще поддържат кандидатурата на проф. Анастас Герджиков. Начело на Инициативния комитет, който издигна ректора на СУ, е Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Във вторник той съобщи, че “с поддръжката на ГЕРБ за проф. Герджиков партията демонстрира, че тя не е Бойко Борисов, а има доста повече капацитет и сили “.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев пък сподели пред обичаната си медия " Свободна Европа: " Ако Герджиков отпадне, на втори тур ГЕРБ ще поддържа Лозан Панов “.

По тази настояща тематика, организация ПИК потърси за коментар някогашния народен представител от ГЕРБ в 44-ото Народно заседание Георги Марков. С някогашния парламентарен арбитър беседва Ивайло Атанасов:
свързани новини124715на 04.10.202166026на 02.10.2021
- Г-н Марков, организация ПИК към този момент отрази, че прогнозата ви на 26 април, че Лозан Панов ще е претендентът на ДеБъ за президент, се сбъдна. кое ви караше тогава да мислите това?

- Какво да ти кажа, Иво. Аз проследявам политическата активност на Лозан Панов от 2015 година и ми е доста любопитна. Човек ще каже: " Как по този начин е любопитна политическата активност на един от тримата висши магистрати в България? ". Ами ей по този начин. В България към този момент всичко е допустимо...

Трябва да кажем, че господин Панов, още от 2015 година, стана неофициалният водач на цялата неолиберална общественост в България. На него беше предоставено в храма на Темида - Съдебната палата, да изчете манифеста на неолибералите в България, което не е работа на ръководителя на Върховен касационен съд, само че се случи. На първия ред седеше починалият Кристиян Таков, който беше извънредно интелигентен човек, който също беше неолиберално надъхан и който явно беше писал речта, която мина под мотото " Не на страха ".
свързани новини523922на 30.09.2021
Трябва да кажем обаче, че в идващите години - и 2018, и 2019, господин Панов използваше разнообразни конгреси - било във връзка годишнината от Търновската конституция, било във връзка на конгрес на съдиите с интернационално присъединяване, да развива своите тези за пленената страна в България и за неприятния основен прокурор. Мисля, че върхът на политическите му изяви беше предходната година с изказването му в едно от най-неолибералните издания - " Шпигел ". Според унгарския вестник " Магияр Немзет “, там Гералд Кнаус - мозъчният концерн на Сорос в България, може да обръща новинарския поток на всеки няколко часа. Та там Панов се оплака, че за разлика от Полша и Унгария, Брюксел не ни обръща задоволително внимание и, че е оставил давещите се сами да се избавят от удавянето. Нещо повече - сподели, че България е пленена страна и, че има съпремиер, който се назовава Делян Пеевски.

Лозан Панов насочи и парещ стон към Европейски Съюз да огледа към България, тъй като съгласно него, ние сме един тип страна болна от рак, на която Брюксел споделя, че е здрава, а ни дава и бонбони под формата на европари.

Много необичайно, че подобен човек е тръгнал да се кандидатира за държавен глава - човек, който гледа на Европейски Съюз като на Съветския съюз, а не на националния суверенитет на България. Беше ясно, че господин Панов на 50-годишна възраст и след приключване на мандата му като ръководител на Върховен касационен съд, няма да седне вкъщи и да бродира дантели, а ще се насочи или към Конституционен съд, или към президентската институция. Очевидно, че към Конституционен съд той не се е насочил, може би и поради това, че тази година представителят, който двата пленума на Върховен касационен съд и Върховен административен съд ще вкарат в Конституционен съд, би трябвало да се съобразят с негласната спогодба сред двата съда, че на всяка една ротация ще се вкарва човек ту от Върховен касационен съд, ту от Върховен административен съд. Сега се пада това да е Върховен административен съд. Затова индивидът потегли и ще бъде кандидат-президентът на неолибералната общественост в България.

- Как ще коментирате думите от през вчерашния ден на Томислав Дончев по радио " Свободна Европа ", че в случай че Лозан Панов отиде на балотаж, то е обикновено и разумно ГЕРБ да го поддържа?

- Аз смятам, че това е удивителен гаф! По-малко от 40 дни преди изборите да се позволява догадка, че господин Анастас Герджиков не може да иде на балотаж, даже теоретична, е груба неточност. Но огромният въпрос е, за какво Томислав Дончев смята, че е разумно ГЕРБ да поддържа Лозан Панов? Той беше вицепремиер на Бойко Борисов и би трябвало първо да каже, във връзка изказванията на Лозан Панов в " Шпигел ", дали е усещал до себе си съпремиер в лицето на Делян Пеевски?

Аз не мога да бъда цензор и съдник на господин Дончев, само че като гласоподавател на ГЕРБ, като другар на Борисов и на ГЕРБ, няма по какъв начин да не му задам въпроса, че ние, гласоподавателите на ГЕРБ, които към този момент не сме и толкоз доста и сме се свили до най-твърдото ядро, чакаме той да каже какво ще стане на втория тур в случай че, както чакаме, на балотаж ще е господин Герджиков? Дали " Да, България " ще го поддържа? Това е огромният въпрос!

Би трябвало към този момент, откакто кандидатурите са ясни, господин Дончев, който си е неолиберал, представител на " Отворено общество " в България, да вземе да ги пита дали ще поддържат кандидатурата на господин Герджиков на втория тур на президентските избори?

И в този момент за ПИК да направя една тъжна прогноза. Тръгнало ми е да познавам в последно време - познах, че ще има избори до дупка, че всички партии ще слязат под 1 млн. гласа, че България ще изпадне в политическа кома, и в този момент споделям следното: " Да, България " няма да поддържа на втори тур кандидатурата на господин Герджиков. И то е тъй като, главният им политически съперник са Бойко Борисов, партия ГЕРБ и основният прокурор Иван Гешев.

Няма нищо правилно в съжденията на български политолози, социолози и анализатори, че ДеБъ е някаква градска десница. То даже е смешно, тъй като в ДеБъ са зелените, а зелените, както е известно, са зелени извън и червени от вътрешната страна. В ДеБъ е лицето Наско Атанасов от ДСБ, който обществено съобщи, че е огромна неточност, дето анархо-комунистът Рашков, не е бил определен за основен прокурор. В ДеБъ е видният представител на брюкселския неолиберализъм Христо Иванов, който даже в случай че му кажеш, че е десен, ще ти се обиди ужасно доста.

Тази ненавист на ДеБъ към ГЕРБ и персонално към Борисов, е изразена още по времето на първия му кабинет, когато е гласоподаваха избор на съмнение дружно с комунистите от Българска социалистическа партия. Въобще, партизаните на Сорос от ДСБ постоянно са били против Бойко и най-ярък представител е Радан Кънев. Наско Атанасов също му прави компания.

Крайно време е ГЕРБ да разбере ясно, че навлизайки в пистата на " Да, България " - и като изразителност, и като държание, докара до това да изгубят мача с ДеБъ в София. Това нелиберални комунисти, марксисти с дипломи, които желаят да изместят ГЕРБ от политическото прастранство. И към този момент го направиха в София и ненапълно в Пловдив.

Думите на Томислав Дончев, че в идващия кабинет ГЕРБ може да играе за държавно управление, са комични. Това са думи на човек, който и хабер си няма от политика. Може да си има хабер от разпределението на еврофондове и по тази причина Бойко го е държал толкоз време до себе си... Но в случай че ГЕРБ желае да избави бъдещето си, даже като победител, би трябвало да се отдели ясно и твърдо като радикална съпротива, да се реалокира леко надясно и да гледа сеира на новите ръководещи, отпред с любимеца на Байдън - Киро от Канада. Така българският народ ще може да види най-сетне какво беше при Борисов и какво ще е при новите ръководещи.

Мисля, че 6 месеца ще са задоволителни да се види разликата и опцията ГЕРБ да се върне в ръководството, е доста огромна, стига да си стегне структурите, които повяхнаха след сготвянето на Цветан Цветанов.

- Вчера имаше и друго изявление в този дух, което притежателят на ПИК Недялко Недялков, доста остро разяснява, а точно, че със заставането си зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, ГЕРБ е посочил, че не е Бойко Борисов, а с доста повече потенциал и сили, следи се и смяна в партията и тя продължава...

- Уважавам Радо Чолаков. Така се случи, че 1995 година, като парламентарен арбитър, бях докладчик по едно медийно дело, а той даде ужасно умозаключение, което ме впечатли. Лично му открих координатите и му се обадих, с цел да го поздравя. Сприятелихме се и през днешния ден смятам, че е добре, че е в редиците на ГЕРБ.

В случая обаче той направи голям гаф. Първо по тази причина какво демонстрира фактът, че ГЕРБ застава зад кандидатурата на проф. Герджиков, повдигнат от ИК. Ами това демонстрира, че ГЕРБ няма избираем претендент, с който да победи Румен Радев. Прочее, всички партии тази година, които са водещи, демонстрираха, че нямат избираем претендент и застанаха зад инициативни комитети. Самият Радев също беше повдигнат по този начин, тъй като Българска социалистическа партия е слаба.

Да се каже обаче, че се било посочило, че ГЕРБ не е Бойко Борисов, е срамно осъществяване! Всъщност, тъкмо това приказват тези хубавци от " Да, България ". Самият Христо Иванов към този момент сподели, че с ГЕРБ може да се приказва, стига да го няма Борисов. И в този момент огромният въпрос е - в случай че Борисов не е ГЕРБ, какво ще стане, в случай че Бойко на следващия ден хвърли кърпата и зареже ГЕРБ? Това, което ще стане е, че ГЕРБ ще се сгромоляса като пирамида, сходно на Национална движение „Симеон Втори". Е, може да не е незабавно, тъй като за разлика от Национална движение „Симеон Втори", ГЕРБ има доста и доста положителни кметове, само че това ще е още две години. Няма царска партия без цар и кралска партия ГЕРБ без Борисов. Борисов е кралят на ГЕРБ! Той го сътвори, той го поведе към победи и управляваше България прелестно 3605 дни, с цел да направи и остави след себе си три метра, спортни зали, игрища, автомагистрали, колектори, пречиствателни станции, манастири, църкви и какво ли още не...

Много забавно е, че тези думи, както и тези на Дончев, звучат в миг, когато нашият Бойко е в Словения и излиза неговата фотография, на която той е в средата, а от едната му страна е Себастиан Курц и Пленкович, а от лявата му страна - Янез Янша и Мицотакис. Всъщност, почти и това останаха министър председателите на ЕНП, само че всред тях, Бойко е старейшината, тъй като той е с най-вече победи и най-дълго ръководство от всички останали водачи в ЕНП. Нашият Бойко в този момент ще победи българските социалисти за 11-и път.

И аз запитвам: в случай че го нямаше Бойко, драги другари от обкръжението на Борисов, кой щеше да е в Словения? Със сигурност щяхте да изпратите някой и щяха да му викат да дава кафето по-бързо, щото ще го вземат за келнера от обслугата. Международните контакти, които Борисов построи за ГЕРБ и за България нямат казус.

На всичко от горната страна желая да направя обществена и другарска записка на Радо Чолаков. Моето момче, доста, но от напълно доста скоро си в политиката и около ГЕРБ, с цел да даваш оценки дали смяната в ГЕРБ е вярна и дали тя продължава. Ти, за разлика от мен, не си изживявал еуфорията в зала " Арена Армеец ", не си изживявал незабравимите вечери на женската организация и песните на Веско Маринов. Невероятните герберки от другите краища на България съм ги виждал на семинарите и във Велико Търново, и в Разград, и в Сливен, и на Албена. И тогава съм казвал на Бойко, че такава организация, такава структурирана партия, няма даже и Виктор Орбан. Днес това е единствено добър спомен...

Радо не е изживявал и огромните проблеми, които бяха основани на ГЕРБ през годините, като да вземем за пример аферата в Костинброд, когато желаеха освен да изчегъртат ГЕРБ, а да го погребат подземен, а Борисов и Цветанов да отидат в пандиза. Тогава аз имах акъла, куража и доблестта, единствено с едно предаване при Виктор Николаев и Ани Цолова, да ги извадя от гроба и от обвинени да ги направя обвинители.

Горе-долу по този начин беше и с Истанбулската спогодба, която същите тези, които през днешния ден са към Бойко, му пееха заедно и го лъжеха искрено, че това е готин документ, а всички, които оспорваме, не сме я чели. Това беше един от огромните идиотизми, които можеше да смъкна ГЕРБ от власт под църковен камбанен звън и с камъни, тъй като настроенията против нея, сплоти 80% от жителите. И ги извадих от този смут с моя глас в комисията, който се оказа и решителен - 9:8.

И в този момент да кажа - партия ГЕРБ има промени и те не са положителни промени и това го сподели резултатът на последните избори. Какво му е положително на измененията, когато в един от изборните региони на София, ГЕРБ беше размазан от " Да, България " с над 23 000 гласа? И в случай че някъде в страната е имало репресии, то в община “Средец “ и община " Триадица ", не е имало, а ГЕРБ загуби мача. Границата сред двете общини, е бул. " Витоша ". Този същият бул., по който, незабавно щом стана кмет, Бойко спря придвижването и дружно с Йорданка Фандъкова, го направиха един от най-хубавите и от двете страни с метра. Три метра в София, та не беше зала " Армеец ", детски градини, Ларгото, какво ли не се направи в София и най-после изборите са изгубиха. Е, това ли е позитивната смяна в ГЕРБ?

Стана по този начин, че ГЕРБ все по-малко наподобява на оня ГЕРБ, който побеждаваше. Ако ние се върнем на първите президентски избори, на които ГЕРБ взе участие ще се види, че 2011 година Росен Плевнелиев печели на първи тур над 1 300 000 гласа и става държавен глава на втори с 1 700 000 гласа и без гласовете на Движение за права и свободи. Защото зад него имаше мощен ГЕРБ, мощна организация, мощни структури, мощен водач, а самият Росен, беше най-успешният министър на ГЕРБ в цялата му история.

ГЕРБ би трябвало да смъкна розовите очила и да си види грешките. Признат грях не е грях.

- Когато се заприказва за промени в ГЕРБ, бяхте първият, който показахте и в нашата медия, фотоси от обиколките ви в над 20 града в страната, на млади герберки. Подарихте и цялостен албум на Борисов, по случай годишнината на ГЕРБ на 3 декември 2019 година Сега нито една от тези герберки, по този начин ми се коства, не беше в листите на последните избори?

- Да, Иво, тъкмо по този начин е. Аз демонстрирах на Борисов албум от неповторими герберки. Казвам - не девойки от улицата и не девойки от други партии, обиждали Борисов, а привързани към идеята на ГЕРБ и към личността на Борисов.

Най-ярък образец е юрист Валя Недялкова, която към този момент 10 година е секретар в партията, с прелестна изразителност и е най-хубавият български юрист-специалист по изборно право. Това може да го удостовери и проф. Константинов.

И аз се запитвам, за какво това красиво момиче от Ловеч, не попада в листите на ГЕРБ. И тъй като там има един пълководец, значим човек, наименуван Нанков, който преди години ми счупи телефона - знаеш ли Иво какво е някой да ти счупи телефона?, непрестанно ми звъни и ми вика: " Аз съм координатора на ГЕРБ, зам.-министър Нанков, апелирам ви се елате в Ловеч, че работата е заспала, да разсъните хората, единствено вие можете да го извършите... ". Накрая към този момент ми пристигна допълнително и отидох до Ловеч. Влязох в ролята на будилник, в действителност разсъниха залата и в действителност ГЕРБ завоюва.

Сега, тъй като тогава Нанков доста ме молеше и оз откликнах, в този момент аз го апелирам - постави бе, господин Нанков, Валя Недялкова в листите в Ловеч, тъй като е харесвана в града, тъй като при цялото си съществуване на ръководител на РИК, е харесвана от всички партии в града.

- Разбрах, че сте бил доста сърдит от думите на Радомир Чолаков, че от Инициативния комитет няма да водят акция, в която няма да вършат бележки и обструкции на другите претенденти?

- Да, по този начин беше. Тези хора, в действителност, желаят гонейки дивото да изтърван питомното. Аз разбирам, че би трябвало да има конструктивност, че би трябвало да се покаже друго лице, друго от анархо-комуниста Радев и неговия пестник, само че няма ли да има президентски спор? Как по този начин няма да се вършат бележки на Румен Радев? Ами я в този момент да забележим:

1. Няма ли да бъде питан Румен Радев, който сега ръководи, за какво търпи Бойко Рашков, след думите му за някогашни хора?

2. Няма ли Румен Радев да бъде питан за лицето Стойчо Кацаров, така наречен министър на здравето, който имаше нахалството да уволни светила в медицината, като професорите Балтов и Кантарджиев?

3. Няма ли Румен Радев да бъде питан от нашия претендент и неговите хора, за какво той позволи да има министър с двойно поданство?

4. Няма ли да питат, за какво Велислав Минеков, назначен от Румен Радев, дето въобще не му е работа, желае да уволнява от Българска национална телевизия Емил Кошлуков - политически пандизчия от времето на комунизма, индивидът, който провежда най-голямото студентско шествие в Европа на 2 март 1990 година, индивидът, който провежда живата верига към Народното събрание на 14 декември 1989 година, когато свалихме член 1 от Живковата конституция?

5. Няма ли да бъде питан Румен Радев за нарушаванията на Конституцията? Аз съм ги показал и описал в ПИК, а една вечер и персонално ги описах на Бойко Борисов, който не ги знаеше и пред мен разпореди по телефона да се копират и раздадат - като се почне от настояването на Радев да бъде необуздано Народното събрание и се стигне до безумната му фраза, изречена от парламентарната естрада, че българското Народно заседание е на улицата, подклаждането му с пестник към пуч и принудително взимане на властта?

6. Днес ръководи Румен Радев. Е, няма ли претендентът, зад който ГЕРБ застава и неговите хора от Инициативния комитет, да питат: Радев, за какво корабът отиде на дъното, а цените хвръкнаха до Космоса? Защо отделенията в лечебните заведения се претъпкани с заболели от ковид, умират младежи, а инфектираните дневно са по 3000? Защо година и половина не си свикал, Радев, КСНС? Че това ти би трябвало да го правиш на всеки 3 месеца!

Ще има ли, аджеба, президентски спор или няма има? Ако ще се вършим на ангели, то тогава да си търси всеки гласоподавател претендента.

- В момента тече срещата на Върха ЕС-Западни Балкани в Словения. Външният напън върху България е доста огромен. Междувременно във Facebook вие написахте, че на 23 октомври над 1,5 млн. унгарци ще излязат на шествие в отбрана на Виктор Орбан. Бихте ли споделили нещо по този мотив?

- Първо да кажа една вест, Иво. Снощи на среща сред Вишеградската четворка, Орбан съобщи, че дружно с Полша и Чехия, ще се противопостяват на скрития, само че станал очевиден мотив на Европейска комисия, да принуди страните-членки да вкарат налог върху постройките предвид на така наречен зелена гражданска война. Чехия, Полша и Унгария няма да се съгласят с тази простотия.

Орбан сподели, че сега, а това важи и за България, същото беше казано и в полската и чешката преса, Хилъри Клинтън, Мадлин Олбрайт и Виктория Нюланд, под спящото лице на Джо Байдън, се пробват да правят преврати, майдани и байдани в някогашните соцстрани, поставяйки отпред на тях комфортни държавни управления. Разбира се, не посредством оръжие и Си Ен Ен, както стана в Украйна, а посредством НПО-тата на Сорос, чиято мрежа в България е изключително развита.

Прави се опит за шантаж на Андрей Бабиш, три дни преди локалните избори в Чехия, да му се спрат европарите, прави се опит Виктор Орбан да бъде шантажиран джендър идеологията да се учи в учебните заведения, другояче еврофондовете на Унгария ще бъдат спрени.

Ето за какво Форумът за гражданско единение в Унгария, разгласи датата 23 октомври за всенародно шествие против Брюксел и против опита за шантаж на законно определеното унгарско държавно управление, под надпис " Няма да си дадем националния суверенитет! Ние нямаме началник, ние не сме колония! ".

Унгария няма да се поддаде на напън и няма да си продаде националния суверенитет поради някакви еврофондове. Самият Орбан към този момент сподели, че не му трябват европарите. От международните финансови пазари си е взел доста преференциален заем и с това нещата завършват.

Не е определена инцидентно и датата 23 октомври. Тогава се навършват 65 година от Унгарското въстание против комунизма. Въстанието, което беше предадено от Запада, който по непознатите радиостанции споделяше " Унгарци, бийте се, идваме! ", само че не пристигнаха и ги оставиха сами. 14-годишната тогава Ерика Селеш почина от стрелбата на руските танкове. Датата е доста алегорично определена.

Трябва да кажа и, че Сорос към този момент натисна безусловно всички партии в Унгария да излязат с обща листа на изборите следващата година против листата на ФИДЕС и единствено с един претендент в мажоритарните региони. Въпреки това те ще бъдат победени!

Четох една дивотия на Ванката Кръстев, написана в " Дойче веле ", че Орбан си оставал с поддръжката в Унгария на обезлюдените села. Този човек е за вързване. Ами то единствено като влезеш във Войводина - унгарската част на Сърбия, всичко се трансформира. Изчезват мизерията, бездомните кучета, прането по двора, гумите, мръсотията и беднотията, които можем да забележим в противоположната посока, изключително след Ниш. Днес унгарската провинция цъфти и изобщо не е обезлюдена. Дай Боже всекиму такава провинция - в Кечкемет е " Мерцедес ", в Дьор е " Ауди ", в Дебрецен е БМВ, в Естергом - " Сузуки " и така нататък Дай Боже всеку му подобен " популист ", който през февруари 2021 година ще върне на всички маджарски фамилии, които отглеждат деца до 18-годишна възраст, платения от тях налог общ приход за цялата 2020 година

- Накрая да ви върна отново на президентските избори у нас. Ако въпреки всичко, избори са, всичко става, в случай че на балотажа са Радев и Панов, ще послушате ли Томислав Дончев да гласувате за Лозан Панов?

- Аз желаех импийчмънт на Румен Радев от трибуната на Народното събрание, само че на другия ден Томислав Дончев ме неодобрява. Отношението ми към Радев е ясно - аз съм най-големият му кардинален критик.

Няма да гласоподавам за Панов, тъй като не знам кое е по-малкото зло. Неолибералните комунисти ислямизираха Европа. Там летят глави на служители на реда, учители и свещеници, изнасилвания, убийства на малолетни. Ликвидираха обичайния брак. Съсипаха християнска Европа.

Затова няма да гласоподавам за никой. И двамата са извършители на Конституцията.

- Преди малко обаче Кирил Петков съобщи, че Конституцията не трябвало да принадлежи на живите, а не на мъртвите. Като конституционалист по какъв начин ще коментирате това?

- Това е опит за прекратяване на Конституцията, и то посредством Конституционния съд, да се пояснява, че към този момент нямаме и народен суверенитет, да идва третия пол, да клякаме на Македония и на мигрантите, което желае Сорос, които стои зад него.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР