Президентката на Косово Вьоса Османи заяви, че целта на Косово

...
Президентката на Косово Вьоса Османи заяви, че целта на Косово
Коментари Харесай

Косово иска членство в НАТО, ЕС и Съвета на Европа възможно най-скоро

Президентката на Косово Вьоса Османи съобщи, че задачата на Косово е колкото може-по-бързо да стане член на НАТО, Европейски Съюз и Съвета на Европа, предава организация

Тя сподели това във Вилнюс по време на взаимна конференция с президента на Литва Гитанас Науседа.

Президентката на Косово от през вчерашния ден е в Литва, където сподели, че е " неуместно в границите на програмата на НАТО Партньорство за мир да вземат участие антинатовски страни като Беларус и Сърбия ", а Косово да не е получило покана да се причисли към програмата.

Тя благодари на Литва за поредната поддръжка за Косово и уточни, че участието в НАТО би трябвало да се гледа от вероятност на сигурността.

" Затова всички свободолюбиви страни в Европа, които желаят да допринесат за мира и сигурността, заслужават да бъдат в НАТО. Стремежът им за участие в НАТО би трябвало да бъде подсилен. Смятам, че освен Финландия и Швеция, а и страните в нашия район като Косово и Босна и Херцеговина би трябвало да бъдат подкрепени с интензивен развой за приемане на участие ", сподели тя.

Вьоса Османи уточни, че 93 % от жителите на Косово са за участие в НАТО и че това е " исторически блян на народа на Косово от 1999 година "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР