Президентите на САЩ и Южна Корея – съответно Доналд Тръмп

...
Президентите на САЩ и Южна Корея – съответно Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Вашингтон и Сеул се договориха за засилване на натиска срещу Северна Корея

Президентите на Съединени американски щати и Южна Корея – надлежно Доналд Тръмп и Мун Дже-ин – са се разбрали да подобрят противоракетната отбрана на Сеул против Северна Корея, само че са удостоверили и потребността комунистическата страна да бъде върната на масата за договаряния. Това заяви южнокорейската организация Yonhap, базирайки се на информация от кабинета на президента на Южна Корея.
Разговорът се е провел по телефона и е провокиран от последните ракетни провокации на севернокорейския режим.
„ Президент Мун и Президент Тръмп са препотвърдили своето виждане, че е значимо Северна Корея да бъде привлечена на масата за договаряния, с цел да се позволи, по кротичък метод, нуклеарният въпрос на полуострова. Освен това, двамата са се съгласили, че глобите, наложени от Организация на обединените нации, би трябвало да бъдат приложени с цялостната си мощ, с цел да се реализира задоволително напън против Севера “, оповестяват от южнокорейското президентство.
След последната провокация от страна на Ким Чен-ун, Доналд Тръмп съобщи, че разговора с Пхенян „ не е решение “.
По време на извършения диалог, Мун е осъдил последното ракетно тестване на Севера и го е определил като сериозна провокация, която нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и покачва военното напрежение в района.
От своя страна, Тръмп е подчертал, че е доста значимо да бъде изпратено мощно и ясно обръщение на непокорния Север.
„ Двамата водачи са отбелязали, че би трябвало да бъде усилена противоракетната отбрана на Южна Корея, с цел да може тя да отвърна провокациите и заканите, от страна на Пхенян. Освен това, те са стигнали до кардинално единодушие да ревизират „ ракетната политика “ в посока на желанията на Сеул “, написа още в известието.
Южна Корея, по-рано, уточни нуждата от преразглеждане на съглашението сред съдружниците за увеличение на оптималния потенциал на бойните глави на южнокорейските ракети до 1 звук от сегашните 500 кг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР