Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон

...
Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Франция призоваха за ново споразумение с Иран

Президентите на Съединени американски щати и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон приканиха за ново съглашение за въздържане на упоритостите на Иран малко откакто Тръмп дефинира настоящето иранското нуклеарно съглашение като пагубно, съобщи Франс прес. " Нямаме същите насочни позиции по този въпрос и водихме доста изчерпателен диалог по тематиката " на подписаното през 2015 година съглашение, което цели да попречи на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, сподели Макрон на взаимна конференция с Тръмп.
 
" Затова бихме желали отсега нататък да работим по ново съглашение с Иран ", добави той. Тръмп изиска ново съглашение " със здрави основи ". " Сегашното съглашение е с изгнили основи, това е неприятно съглашение, неприятна конструкция ", съобщи Тръмп, който по-рано даде на европейските страни по съглашението (Франция, Англия и Германия) период до 12 май да внесат по-твърди ограничения в него. " Ще забележим какво ще стане след 12-и ", сподели Тръмп.

 Доналд Тръмп и Еманюел Макрон БГНЕС
" От няколко месеца споделям, че това съглашение не е задоволително, само че най-малко ни разрешава до 2025 година да направляваме нуклеарните действия " на Иран, съобщи Макрон. Той изрази предпочитание да се стартира работа по ново съглашение " в околните седмици и месеци ". " Този път е единственият, който разрешава непоклатимост. Франция не е наивна във връзка с Иран ", сподели Макрон.
 
Според френския президент би трябвало да се обзет въпроси като блокиране на всякаква иранска нуклеарна активност до 2025 година, преустановяване на иранската балистична ракетна активност и намиране на политическо решение за въздържане на Иран в района, съобщи Ройтерс.
 Доналд Тръмп и Еманюел Макрон БГНЕС
Тръмп съобщи, че желае да изтегли американските войски от Сирия " релативно скоро ", само че не и преди задачата им да е приключена, като добави, че договарянията по сирийската рецесия би трябвало да са част от едно по-обхватно иранско съглашение.
 
Тръмп съобщи, че той е Макрон са се съгласили, че никой от тях не желае да дава на Иран спомагателни благоприятни условия за въздействие в района, отбелязва Асошиейтед прес.
" Искаме да се приберем вкъщи. Ще се приберем вкъщи. Искаме обаче да оставим мощен и дълготраен отпечатък в района и това беше доста значима част от диалога ни ", сподели Тръмп, който благодари на Макрон за присъединяване на Франция в неотдавнашните западни удари по Сирия и в битката с тероризма.
 Доналд Тръмп и Еманюел Макрон БГНЕС
Макрон съобщи, че не може да даде дата за края на военното присъединяване на Франция в Сирия, съобщи Ройтерс. Той съобщи, че в околните седмици и месеци ще направи оценка какво би трябвало да се направи по сирийския въпрос. По думите му дипломатическата цел в Сирия е да се подсигурява, че сирийците ще могат да живеят в мир. Макрон сподели, че първата цел на намесата в Сирия е да се приключи работата по разгромяването на " Ислямска страна " и други радикални групировки.
 
Освен военната интервенция обаче би трябвало да се откри политическо решение на рецесията в Сирия, а за тази цел би трябвало да се изготвят редица съглашения, които да подсигуряват, че Сирия ще остане суверенна страна, сподели Макрон, представен от ТАСС. Тръмп прикани Северна Корея да отстрани целия си нуклеарен боеприпас и изрази увереност, че идната му среща на върха с водача на КНДР Ким Чен-ун ще е сполучлива, съобщи Франс прес.
 
" Мисля, че ще бъде доста позитивна. Започнах един развой и изначало всички взеха решение, че подобавам погрешно. В същото време обаче от 25 години се водят договаряния и нищо не стана, а в този момент стават доста неща. Този въпрос от дълго време трябваше да е решен от други американски президенти и други водачи на други страни. Ние напредваме напълно добре. Организират се срещи и желая да видя унищожаване на нуклеарното оръжие в Северна Корея ", сподели Тръмп.
 
Макрон изрази доверие в положителното бъдеще на комерсиалните връзки на Франция със Съединени американски щати и съобщи, че е хубаво, когато съдружници работят дружно. Той съобщи, че търговията сред двете страни е уравновесена и сподели, че всички страни би трябвало да следват разпоредбите на Световната комерсиална организация. През последните 18 години Съединени американски щати са похарчили 7 трилиона $ за Близкия изток, само че повече няма да отделят такива суми, сподели Тръмп, представен от ТАСС.
 
" Похарчихме 7 трилиона $ за Близкия изток и не получихме нищо или дори по-малко от нищо. Съединени американски щати повече няма да заплащат ", сподели Тръмп и прикани арабските страни от района значително да усилят финансовия си принос за стабилизирането на Сирия, откакто там бъде победена ИД, съобщи Франс прес.
 
" В Близкия изток има доста богати страни и те би трябвало да усилят значително приноса си, с цел да не се възползва Иран и нашите старания срещу ИД. Те би трябвало да усилят финансовия си принос, не малко, а колосално ", съобщи Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР