Президентът връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа

...
Президентът връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа
Коментари Харесай

Радев връчи мандата на Кирил Петков и пожела: Реформирайте насаденото тоталитарно управление в страната

Президентът връчи мандата за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ –. Папката получи, откакто публично беше показан като претендент за министър-председател.

Президенът Радев се обърна към него с думите: „ Върху вас и партиите сътрудници пада отговорността да реформирате порочния властови модел на 12-годишното властническо ръководство, да се справите с корупцията и беззаконието. Да изхвърлите задкулисието от страната. “ Президентът предизвести, че в случай че още в първите 100 дни не се реализиран безапелационни триумфи, няма по какъв начин обединението да завоюва борбата за страната.

В умозаключение Радев пожела „ На добър час “ и сполучлив мандат в една свободна, европейска и просперираща България.

Кирил Петков от своя страна съобщи: „ За мен е чест да поема тази директория от Вас. Вие започнахте смяната на площада, преди месеци, в този момент е време дружно да довършим работата “.

Ще поставим всичките си старания обещанията и очакванията за по-добър живот да станат действителност, добави още той.

И приключи: " Понеже всеки ден оттук насетне е значим, желая да ви уверя, че няма да губим нито ден и час, надявам, че се още в понеделник това държавно управление ще бъде действителност. "

Структурата на Министерския съве т ще е разпределена на правилото 10:4:4:3. Почти са сигурни имената на новите министири. Някоивече потвръдиха, други се чакат да станят ясни окончетлно по-късно денем. 

Министър-председател - Кирил Петков от " Продължаваме промяната "

Заместник министър-председател и министър на финансите - Асен Василев от " Продължаваме промяната ". В ресорите му ще са стопанската система и енергетиката и ще дава отговор и за еврофондовете.

Заместник министър-председател по дейно ръководство - Калина Константинова от " Продължаваме промяната "

Заместник министър-председател и министър на стопанската система и промишлеността - водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ,

Заместник министър-председател и министър на районното развиване и благоустройството - представител на " ИТН ", разисква се Гроздан Караджов

Заместник министър-председател и министър на околната среда и водите - Борислав Сандов , повдигнат от " Демократична България " като представител на " Зелено придвижване "

Министър на вътрешните работи - Бойко Рашков , препоръчан обществено от Кирил Петков, самият Рашков твърди, че не е получил покана.
Управляващата коалиция към този момент е въпрос на време
Вчера договарящите за държавно управление " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " оповестиха, ч...

Министър на външните работи - Теодора Генчовска , основен специалист към администрацията на президента Румен Радев и представител на " ИТН "

Министър на труда и обществената политика - Георги Гьоков , представител на Българска социалистическа партия

Министър на защитата - Стефан Янев , сегашен длъжностен министър председател, удостовери персонално, че е получил покана от " Продължаваме промяната "

Министър на правораздаването - Надежда Йорданова , излъчена от " Демократична България "

Министър на образованието и науката - Николай Денков , сегашен длъжностен министър, препоръчан от " Продължаваме промяната "
Вижте цялостния текст на съдружното съглашение сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ
" Продължаваме промяната " разгласиха съдружното съглашение, подписано с Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Споразуме...

Министър на опазването на здравето - Асена Сербезова , препоръчана от " Продължаваме промяната ". Без да е удостоверила публично, дава изявленията, в които разяснява вижданията си за промени в опазването на здравето.

Министър на културата -  доцент Тодор Димитров - представител на " Продължаваме промяната "

Министър на земеделието - Иван Иванов , излъчен от Българска социалистическа партия

Министър на превоза и известията - Николай Събев , препоръчан от " Продължаваме промяната "

Министър на растежа и нововъведенията - представител на " Продължаваме промяната ", най-вероятен е Даниел Лорер
Управляващата коалиция към този момент е въпрос на време
Вчера договарящите за държавно управление " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " оповестиха, ч...

Министър на електронното ръководство - Божидар Божанов , препоръчан от " Демократична България "

Министър на енергетиката - представител на " ИТН ", най-обсъждан Александър Николов

Министър на туризма - Христо Проданов , излъчен от Българска социалистическа партия

Министър на спорта- представител на " ИТН ", най-обсъждан е Радостин Василев

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР