Президентът удостои днес журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на

...
Президентът удостои днес журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на
Коментари Харесай

Журналистът Симеон Идакиев получи Почетния знак на президента

Президентът удостои през днешния ден журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на президента по случай 80-годишнината на изтъкнатия публицист и държавник. Отличието е за приноса на Симеон Идакиев към развиването на българската публицистика и за популяризирането на българското и международното културно и естествено завещание.

В приветствието си Румен Радев уточни, че оценката е израз на благодарност на цялото ни общество за целеустремеността, всеотдайността и откритостта на Симеон Идакиев. „ Без да напущат дома си, българите пътешестваха дружно с Вас. В продължение на дълги години, когато границите още не бяха отворени, генерации българи научаваха за света от Вашите прелестни, красиви, известни, наситени със познания и с страсти разкази “, обърна се Румен Радев към Симеон Идакиев, който беше в Инициативния комитет по издигането му за втори мандат. Президентът уточни, че „ пътешествайки “ с изтъкнатия публицист, феновете са имали многочислени мотиви да се завръщат към корените си и да преоткриват богатата българската нематериалност.
Решено: Президентът привиква 47-ото Народно заседание на 3 декември
Президентът Румен Радев привиква на 3 декември, петък, от 9 часа, първото съвещание на новоизбраното 47-о Народно заседание. Първото засе...

Симеон Идакиев обиколи цялото земно кълбо, посети необикновено красиви места, само че постоянно носеше надълбоко в сърцето си родината ни и България си остава за него най-хубавото кътче на планетата, съобщи президентът. „ През целия си живот той мечтае самоуверено и още по-смело осъществя своите фантазии, а това е задоволство, което не всеки може да изпита в живота си “, съобщи Румен Радев.

Симеон Идакиев е роден на 27 ноември 1941 година в Радомир. Той е продуцент и водещ на известното географското предаване „ Атлас “ на Българска национална телевизия. Създава над 400 кино лентата, обединени от заглавията: „ Един мъж, един автомобил, една камера “, „ Един мъж, една камера “ и „ Непознатата България “. Автор е и на многочислени изявления в печата, водещ на радиопредавания, както и на няколко книги.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР