Президентът трябва да назначава председателя на Агенцията за борба с

...
Президентът трябва да назначава председателя на Агенцията за борба с
Коментари Харесай

Радев иска да назначава шефа на бъдещата агенция за антикорупция

Президентът би трябвало да назначава ръководителя на Агенцията за битка с корупцията, такава е хубавичко институционална логичност. Това разгласи пред публицисти президентът Румен Радев, представен от организация " Фокус ".
Такава режисура лансираха от Българска социалистическа партия откакто показаха различен план на закон за битка с корупцията. В този на ръководещите се планува с назначението да е зает Народното събрание.
Как можем да си представим, че парламентарното болшинство ще избере този човек и ще бъде ли в положение той да проверява държавното управление, в случай че то е излъчено от същото това парламентарно болшинство. Няма логичност, стимулира позицията си Радев.
" Първо, корупцията е извънредно значима тематика за България. Борбата с корупцията не може да става единствено с предварителна защита, тя е значима несъмнено, само че не по-малко значими са следствието, обвиняването и наказването. Очаквам един сложен метод, който да включва всички нужни ограничения ". Това разгласи Радев в отговор на въпрос по какъв начин прави оценка плана на Българска социалистическа партия.
По мотив започващия през днешния ден нов политически сезон президентът уточни, че са доста нещата, накъдето политиците да насочат вниманието си. " Във всички сфери чакаме в действителност едно законодателство, което да дава отговор на публичните упования и да се прави по този начин, че да има време обществото да се среща с това какво се предлага, да има публично разискване и диспути, добави той.
Днес той откри новата учена година във Военната академия в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР