Президентът сезира Конституционния съд /КС/ за бруталното и некомпетентно посегателство

...
Коментари Харесай

Гешев за решението на Радев да сезира КС: Да ни е честита старата нова тоталитарна държава

„ Президентът сезира Конституционния съд /КС/ за „ бруталното и некадърно посягане против Конституцията. “ Не е изцяло прав. Не е посягане, а добре планувано умишлено заличаване на съществени правни правила. И възобновяване на тези на тоталитарната Живкова Конституция. “

Така стартира обява на някогашния основен прокурор и сегашен ръководител на „ Справедливост за България “ Иван Гешев във Фейсбук. Според него задачата е политическо преодоляване на прокуратурата и съда , както и съсредоточаване на властта в ръцете на няколко индивида. Постът му продължава по следния метод:

„ Всичко ново е добре забравено остаряло. Пропуснаха единствено да прибавят в Конституцията и управителната роля на тройната коалиция. Сега ще стартират да натискат и ухажват с нови здания Конституционния съд, с цел да не анулира тази подигравка на законотворчество. Ще изберат и нови двама послушковци за съдии в Конституционен съд, с цел да са сигурни в резултата.

Страничните вреди за тях нямат значение. Както и това, че към този момент в Конституцията няма Пленум на Висш съдебен съвет и няма кой да взема решение финансовите въпроси на правосъдната власт. Така цялата система може да остане без пари, в това число и за заплати.

Да ни е честита остарялата нова тоталитарна страна. Вместо Тате към този момент си имаме Бате. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР