Президентът Румен Радев защити служебният икономически министър Кирил Петков като

...
Президентът Румен Радев защити служебният икономически министър Кирил Петков като
Коментари Харесай

Румен Радев защити Кирил Петков: Атакуват го корупционери

Президентът Румен Радев отбрани служебният стопански министър Кирил Петков като разгласи, че офанзивата против него за канадското поданство цели да обезсмисли и да сложи под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. По думите на президентът той е атакуван от корупционери.

„ Правителството, което назначих, засегна надълбоко ползите на мафията. Осветли и пресече доста схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за поправки и градежи на хартия. Видяхте къде отиват заемите на ББР. Корупционерите търсят фиктивен юридически мотив, с цел да върнат часовника обратно към времето на Борисов ”, разгласи Радев.
 Дори Конституционен съд да в профил Кирил Петков като министър, решенията му може да останат законни Дори Конституционен съд да в профил Кирил Петков като министър, решенията му може да останат законни
Независимо дали Конституционният съд (КС) ще реши, че служебният стопански министър Кирил Петков нелигитимно е заел поста поради дво...

По думите на Радев това е политическият аспект на офанзивата. Юридически той уточни, че би трябвало да се изчака решението на Конституционния съд.

Преди два дни от ГЕРБ дали Кирил Петков може да е министър поради канадското си поданство и какво ще се случи с актовете, които той е подписал.

Радев прикани да се изчака решението на Конституционен съд, само че не даде изясненост дали Кирил Петков е подписал избрани заявления при назначението си.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР