Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство с

...
Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство с
Коментари Харесай

Ексклузивно! Радев прие ГЕРБ на консултации, сензационно ги хвали: Очакванията към вас са големи!

Президентът Румен Радев стартира консултациите за сформиране на държавно управление с първата по бройка парламентарна група ГЕРБ-СДС.

„ Вярвам, че осъзнавате, че успеха ви на изборите е една голяма отговорност, тъй като страната е в тежка политическа и социално-икономическа рецесия “, съобщи при започване на консултациите Радев, поздравявайки ГЕРБ-СДС за представянето на предварителния избор.

„ Очакванията към носителите на първия мандат са огромни за сформиране на държавно управление, което да може да поеме отговорност за страната “, посочи президента. Той акцентира, че образуването на кабинет ще бъде основно за дължината на живота на 48-ото Народно заседание, предава БГНЕС.

След няколко избора още веднъж ГЕРБ-СДС сме първа политическа мощ, това го отдаваме частично на разбирането на жителите, че би трябвало да приключат опитите в страната, уточни от своя страна Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Държавният глава към този момент посочи, че няма да бърза с раздаването на мандатите, тъй като Народното събрание имало да свърши доста работа. Той чака партиите да поемат отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент. Тогава, съгласно президента, въпросът за властта е обсебил цялата активност на Народното събрание, а Народното събрание е потопен в кавги. Радев ще организира консултациите изчерпателно. Според него опцията за кабинет на малцинството зависи от правилата, само че това по думите му в България е извънредно мъчно.

За Радев българската парламентарна политическа система върви към рецесия, а методът да се излезе, е да се върне доверието към парламентаризма.

През миналите дни се организираха и съвещания на контактната група, натоварена със задачата да се сближат партиите в 48-ото Народно събрание за сформиране на болшинство. В диалозите се включиха единствено ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък “.

Работещо, изповядващо евроатлантическите полезности държавно управление е нужно на България, заключиха Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ръководители на контактната група.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР