Президентът Румен Радев за първи път коментира шпионския скандал за

...
Президентът Румен Радев за първи път коментира шпионския скандал за
Коментари Харесай

Президентът коментира за първи път шпионския скандал

Президентът Румен Радев за първи път разяснява шпионския скандал за изнасянето на класифицирана информация за НАТО и Европейски Съюз към Русия от български военни и чиновник на Народното събрание.

На въпрос какво мисли, президентът отговори:

" По-скоро въпросът ви е към тези, които бързат да разясняват случай, по който още не се е произнесъл българският съд. Но в случай че съдът удостовери всеобщия пробив в персоналната сигурност, това значи, че имаме бездънен вътрешен проблем, който компрометира освен националната сигурност, само че и тази на съдружниците, и злепоставя тежко България. Затова, вместо самохвалства, би трябвало да се отговоря на тежки въпроси - за какво високопоставени чиновници в Народно събрание и МО, чиито инспекции и допуск са издадени от служби, директно подчинени на министър-председателя, предават националната ни сигурност, за какво се подценява фактът, че организацията и контролът на политиката за отбрана на класифицираната информация се реализира от Министерски съвет? ".

" Затова чакам освен цялостно следствие, само че и изчерпателен разбор на аргументите, които водят до такова положение на националната ни сигурност и най-много ефикасни ограничения за нейното подсилване. Затова идващото държавно управление го чака доста работа - да възвърне държавността след настоящето ръководството на настоящия министър председател ", акцентира Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР