Президентът Румен Радев все по-уверено марширува по ръба на българската

...
Президентът Румен Радев все по-уверено марширува по ръба на българската
Коментари Харесай

Мирчев: Президентът все по-уверено марширува по ръба на българската конституция

„ Президентът Румен Радев все по-уверено марширува по ръба на българската конституция ”, сподели още политикът от ПП-ДБ. Той подсети, че Народното събрание е висшият орган на власт в страната и в края на предходната година то взе решение не за еднократна военно-техническа помощ за Украйна, а за непрекъснати старания. Президентът обаче съобщи, че до момента в който на власт е служебното държавно управление, повече няма да пращаме нищо.

Според Мирчев президентът има право да е русофил, путинофил или какъвто и да е, само че не и да насажда боязън, че надали не на следващия ден Русия ще направи десант у нас, нито има право да е срещу националния интерес. “Трябва както да сме на вярната страна на историята, по този начин и да модернизираме армията си ”, безапелационен е лидерът на Добричката листа на ПП-ДБ. И предизвести, че България е на път да загуби времето да модернизира армията си.

Той даде за образец старите МиГ-29, които Словакия съобщи на Украйна и получи от Съединени американски щати нови супермодерни хеликоптери, на цена ⅓ от цената им. Базирайки се на свои диалози като народен представител с украински представители, той е уверен, че нашите МиГ-29, които не летят и не можем да употребяваме, Украйна може да ремонтира и употребява.

По думите му, към момента можем да се възползваме и от американския  запас от 250 млн. евро, предопределен за България, в случай че решим да  предоставим остаряло руско оръжие на Украйна. “Ние сме най-големият склад за остаряло руско оръжие в Европа. И без значение от политическите боричкания, във връзка с националния интерес би трябвало да гледаме в една посока ”, съобщи Ивайло Мирчев.

Според Надежда Йордановя пък в редиците на ПП/ДБ все по-често се обсъждал въпроса за промяна на института на служебното държавно управление. „ Има разнообразни други възможности, сега обсъждаме коя от тях е най-удачна “, съобщи пред „ Офнюз “ Йорданова.

По думите й може да бъде общопризнат моделът, който е в границите на други европейски страни, съгласно който в случай че се стигне до предварителни избори, последното постоянно държавно управление стартира да извършва функционалностите на служебно до образуването на постоянен кабинет.

„ Може и пълномощията на служебния кабинет да бъдат уредени със закон и в границите на законодателството да бъде несъмнено какво тъкмо може да прави служебният кабинет. Има и още разновидности, само че всички те са на стадий разискване, само че да, пред нас стои концепцията за промяна на института на служебния кабинет ”, съобщи още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР