Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа сила

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа сила
Коментари Харесай

Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа мощ в 49-ото Народно заседание - парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Държавният глава разпореди на акад. Николай Денков втория изследователски мандат да предложи проектосъстав на кабинет.

" Аз съм предназначен да защищавам Конституцията и аз съм задължен да връча този изследователски мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право. Но в точно на запазване на Вашето достолепие и политическа вероятност и запазване на имиджа пред нашите европейски сътрудници ", съобщи той.

Акад. Николай Денков съобщи, че България има потребност от устойчиво постоянно проевропейско държавно управление и постоянен парламент, за приемане на нов бюджет, за финансовите разноски, учебните заведения, лечебните заведения и заплатите.

" Много е значимо Народното събрание да продължи да работи постоянно. Чакат ни промени в Наказателен кодекс, в това число за войната по пътищата, промени в правосъдната система, с цел да може страната да върне справедливостта у хората ". Той съобщи, че ще водят в идващите дни договаряния с другите парламентарни сили, с цел да съумеят да сформират държавно управление, с цел да може да извърши задачите, които са залегнали в управническата им стратегия.

" Надявам се това изпитание да бъде подкрепено и идната седмица да имаме държавно управление ", съобщи той.

Радев се обърна към Денков с думите: " Надявам се, че осъзнавате риска и отговорността, която поемате ". В отговор акад. Денков уточни, че е осведомен, само че не се плаши от компликациите.

След като получи втория изследователски мандат от президента, групировката ще има седем дни, с цел да предложи на президента конструкция и състав на кабинет или да върне мандата несбъднат.

ГЕРБ-СДС замрази договарянията с ПП-ДБ след изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия. Двете обединения преговаряха за ротационно ръководство - първо 9 месеца с министър председател акад. Николай Денков, а идващите 9 - с министър председател Мария Габриел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР