Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава

...
Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава
Коментари Харесай

Олимпийските шампиони и медалисти от Токио с Почетен знак на президента

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента българските спортисти, спечелили медали от летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Токио.

Отличие за изключителни триумфи в спорта и извоювани олимпийски трофеи, за подкрепяне на младите гении и за голям принос в спортната популярност на България получиха носителите на златен орден Ивет Горанова, Стойка Петрова и ансамбълът ни по художествена гимнастика: Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова; сребърните медалисти Антоанета Костадинова, Християн Стоянов и Ружди Ружди и носителите на бронзов орден Тайбе Юсеин и Евелина Николова.



Спортистите подариха на президента талисмана на Игрите в Токио, юбилейна златна олимпийска монета и фланелка с подписите на всички първенци и медалисти. Подаръците Румен Радев получи от президента на БОК Стефка Костадинова Костаднова.

След церемонията олимпийските шампионки от ансамбъла, техните треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска и президента на федерацията Илиана Раева потвърдиха решенето, че девойките ще прекратят спортната си кариера след международното състезание, за което се готвят през октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР