Президентът Румен Радев трябва да се определи дали е с

...
Президентът Румен Радев трябва да се определи дали е с
Коментари Харесай

Плевнелиев: Румен Радев да не стои разкрачен между Русия и ЕС

Президентът Румен Радев би трябвало да се дефинира дали е с Русия или с Европейския съюз, а не да стои разкривен. За това настоя някогашният държавен глава Росен Плевнелиев пред bTV.
Според него в случай че Радев продължи да се държи по същия метод, няма да има тежест в Европейски Съюз. " Ако реши да върви на изток, би трябвало да се дефинира ", настоя Плевнелиев.
Той сподели още, че " не един и двама президенти " са му звъняли да му кажат, че Радев се пробва да сее разделения в Европейски Съюз.
" Едно от нещата, които споделиха, е, че Радев приказва едно с тях на четири очи, а се случва напълно друго на гласуванията във връзка глобите против Русия ", разясни Плевнелиев. Той не пожела да каже тъкмо с кой е разговарял.
Бившият президент подлага на критика и изказванието на Радев, че от срещата с съветския патриарх Кирил няма протокол.
" Държавността стартира от президентската институция, която е поръчител за салдото и спазването на разпоредбите от всички. Когато президентът не води протокол от срещата с патриарха, когато българският президент коленичи и целува ръка, това тотално унищожава устоите на българската държавност ", разяснява Плевнелиев.
Той разяснява също, че " Радев необут, по мускули, по потник, роклята на първата дама " също са неща, които не оказват помощ на българската държавност.
Според него Съединени американски щати, Англия и Франция са блъснали с цялостно право Сирия. " Трябва да е ясно, че когато се употребяват химически оръжия, би трябвало да се носи отговорност ", разяснява Плевнелиев.
" Най-отговорно декларирам, че не сме в трета международна война, нито в нова студена война ", разяснява Плевнелиев.
В същото време той акцентира, че обстановката сега повече наподобява на времето преди Първата международна война и разяснява, че международните сили би трябвало да внимават да не стартира нов спор по случайност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР