Президентът Румен Радев сменя досегашния министър на транспорта в служебния

...
Президентът Румен Радев сменя досегашния министър на транспорта в служебния
Коментари Харесай

Петков и Василев аут от новия служебен кабинет, Радев сменя и транспортния министър

Президентът Румен Радев сменя досегашния министър на превоза в служебния кабинет Георги Тодоров, който изненадващо удари рамо на Ахмед Доган по удълбочаването на варненското езеро и ТЕЦ-Варна. Очаква се новото служебно държавно управление да бъде публично оповестено на следващия ден – 16 септември. На мястото на Тодоров е посочен Христо Алексиев – номиниран за министър в първия кабинет, препоръчан от Слави Трифонов.

Според информацията президентът ще уточни и нови министри на стопанската система и на финансите, откакто досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до собствен политически план и присъединяване още на предварителните избори на 14 ноември. Ако не плануваха своя политическа групировка те двамата още веднъж щяха да са служебни министри, тъй като са в отлични връзки с президента, който е доста удовлетворен от свършеното от тях досега.

На мястото на Кирил Петков министър ще стане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на стопанската система и във второто държавно управление на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Шефът на Фонда на фондовете във второто държавно управление на Бойко Борисов – Валери Белчев ще заеме министерското кресло във финансовото ведомство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР