Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Румен Радев отново ще даде третия мандат на БСП

Президентът Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия, оповестиха източници на OFFNews.

Първите два мандата се връчват на първата и втората по величина групировка в Народното събрание, а получателят на третия мандат се избира от президента. При опитите за сформиране на постоянен кабинет в предходното 45-о, 46-о и 47-о Народно събрание Радев и трите пъти връчи третия мандат на Българска социалистическа партия.

В последно време обаче водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ускори рецензиите си към президента и даже поде персонална офанзива против щерка му в парламентарната комисия по просвета и медии.

Въпреки това Радев е решил още веднъж да връчи третия мандат на социалистите, които издигнаха кандидатурата му за президент през 2016 година, настояват източници на OFFNews. 

По-рано през днешния ден депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев съобщи, че макар и най-малък, въпреки всичко има късмет за сформиране на държавно управление. “Ако мандатът пристигна при нас, ще поставим всички старания. Би било хубаво да седнем с всяка една политическа мощ и да преговаряме, всяка от тях да си каже целите. В името на страната диалогът е нужен ”, сподели той.

Очаква се президентът да връчи третия мандат на Корнелия Нинова на “Дондуков ” 2 в понеделник. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР