Президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия проучвателен мандат

...
Президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия проучвателен мандат
Коментари Харесай

Президентът връчва проучвателен мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Ще го получи номинираният за министър председател от най-голямата парламентарна група, пердава

Продължава конституционната процедура, обвързвана с образуването на държавно управление в 48-ото Народно заседание. След политически съвещания със седемте парламентарни обединения, които продължиха повече от месец, и два месеца след предварителните избори, президентът Румен Радев ще връчи в 10 часа тази заран и първия мандат за сформиране на кабинет:

" Предоставих задоволително време на парламентарно показаните политически партии да излязат от конфронтационната изразителност и да намерят рационален консенсус за сформиране на кабинет ".

Първи подобен късмет получават от ГЕРБ-СДС. Най-голямата парламентарна група резервира в загадка номинацията си за министър председател до последно. Името ще стане обществено ясно тази заран. На срещата при президента претендентът за министър ръководител ще получи досието с мандата от президента. В събота водачът на партията Бойко Борисов разгласи, че групировката ще предложи държавно управление от специалисти и даде обещание ГЕРБ да търси разговор с всички парламентарни обединения. Часове преди връчването на първия мандат Борисов очерта два разновидността за министър председател:

" В ГЕРБ по-добър от мене няма. Меси е на 30 и недостатък години, само че като влезе и вкара първия гол. България си има Меси в това отношение ".

А вторият вид е: " Неутрален човек, който да може да мине и още един път да създадем опит със съглашение, без значение в кой мандат ще отиде, техническо държавно управление с шест месеца, три месеца, девет месеца живот. Просто в този момент би трябвало да дадем нещо на Родината, на страната, на хората, което в тази рецесия е належащо ".

Кандидатът за министър-председател, посочен от ГЕРБ-СДС, ще има седем дни, с цел да предложи на президента конструкция и състав на план на кабинет или да върне мандата несбъднат. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР