Президентът Румен Радев ще връчи днес втория мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес втория мандат за съставяне
Коментари Харесай

Днес „Продължаваме промяната“ ще получи мандата за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден втория мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание – тази на „ Продължаваме зромяната “ (ПП). От Политическа партия към този момент оповестиха, че претендентът им за министър председател е акад. Николай Денков.

Връчването на мандата ще се случи в 11.00 часа през днешния ден в президентската институция.

В последния работен ден на Народното събрание за 2022 година „ Продължаваме Промяната “, „ Българска социалистическа партия за България “, „ Демократична България “ и „ Български напредък “ разискаха вероятните цели в програмната декларация, която се чака Народното събрание да гласоподава при започване на януари.

Очаква се гласуването на декларацията да бъде на 5 януари. От Политическа партия показаха, че в случай че декларацията мине в зала, ще продължат към разискване на състав на кабинет.

Ако не бъде гласувана обаче, ще върнат втория мандат за сформиране на кабинет.

ГЕРГ-СДС към този момент се провалиха в обезпечаването на болшинство, което да гласоподава оферти от тях кабинет с първия мандат.

Предстои да разберем дали и Политическа партия ще претърпят крах в намиране на болшинство.

Ако това се случи, ще пристъпим към връчване на трети мандат. Президентът има право да избере в коя парламентарна мощ отива той.

Ако и третият мандат се провали, отиваме на нови предварителни избори. По думите на президента, в случай че има такива, по всяка възможност те ще са през март.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР