Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените в

...
Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените в
Коментари Харесай

Президентът ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията

Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за измененията в главния закон, които депутатите одобриха дефинитивно през днешния ден.
Прочетете още
Според президента измененията в Конституцията подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна страна. Той дефинира промените като опит, за който българите ще заплащат тежка цена.

" Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат огромните проблеми на правораздаването и да подсигуряват правдивост за българските жители, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна страна. И зад тези промени прозира една ясна цел - ръководещите партии да запазят своето въздействие, даже когато изцяло изгубят доверие.

С допускането на непознато поданство в ръководството на страната те демонстрират, че съществуването на двойни стандарти на преданост към България за тях не са проблем.

За опита с конституцията българите ще заплащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг ", уточни президентът.

Президентът одобри почетния часовой във връзка 80-годишния празник от подвига на капитан Димитър Списаревски. След това полижи венец пред паметника на летеца, умрял през Втората международна война.

Преди 80 години - на 20 декември 1943 година, по време на бомбардировките над София летецът намира гибелта си, защитавайки небето над града и жителите на столицата. Военните летци Димитър Списаревски и Георги Кюмюрджиев умират, защитавайки София при бомбардировка през Втората международна война.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР