Президентът Румен Радев ще бъде на посещение във Федерална Република

...
Президентът Румен Радев ще бъде на посещение във Федерална Република
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще посети Германия


Президентът Румен Радев ще бъде на посещаване във Федерална Република Германия по покана на своя сътрудник президентът Франк-Валтер Щайнмайер на 15, 16 и 18 май.

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на работодателски организации в България, както и на бизнеса с към този момент открити партньорства в Германия в региона на различните енергийни източници.

В Берлин президентът ще се срещне с представители на българската общественост в посолството на Република България в Германия.

В понеделник Румен Радев ще организира среща на „ четири очи “ със своя сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер в президентския замък „ Белвю “ в Берлин. След това българският държавен глава ще беседва и с канцлера на Германия Олаф Шолц във Федералното канцлерство. По-рано денем е планувана и среща с кмета на Берлин Франциска Гифай.

Във фокуса на диалозите се чака да бъдат двустранните връзки сред България и Германия, тематики от дневния ред на Европейски Съюз, диверсификацията на енергийните доставки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР