Президентът Румен Радев събра представители на правителството, Народното събрание, армията

...
Президентът Румен Радев събра представители на правителството, Народното събрание, армията
Коментари Харесай

Румен Радев свика КСНС за състоянието на армията и кризата в Украйна

Президентът Румен Радев събра представители на държавното управление, Народното събрание, армията и службите на втория за 2022 година Консултативен съвет по национална сигурност. 

Темата този път е " Рискове и закани за националната сигурност, положение на въоръжените сили ". Форумът беше обявен преди седмица от президента поради отраженията за България от рецесията със скупчването на съветски войски по границите на Украйна. 

България е оповестила планове да взе участие в подсилването на Източния фланг на НАТО със основаване на батальонна бойна група под българско командване, само че с възможна поддръжка на съюзнически сили поради дефицита на запаси. 

" Като рамкова страна във образуването на батальонна група, България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на дефицитите ни ", сподели в понеделник Радев. 

Той изрази вяра, че " пълномащабна война ще бъде избегната " сред Русия и Украйна.

" Затова всеки ден има диалози на най-високо политическо равнище. Няма военно решение на тази рецесия. Единственият резистентен път е този на договарянията и на дипломацията ", сподели още той преди ден.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР