Президентът Румен Радев отряза Възраждане по отношение на идеята им

...
Президентът Румен Радев отряза Възраждане по отношение на идеята им
Коментари Харесай

Президентът отряза Възраждане за референдум за еврото

Президентът Румен Радев отряза " Възраждане " във връзка с концепцията им да бъде призован референдум за влизането на България в еврозоната. Това стана по време на консултациите във връзка връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

Още във встъпителното си думи от " Възраждане " желаеха от президента да свика референдум за въвеждане на еврото, само че президентът даде да се разбере, че не споделя концепцията.

Радев уточни, че референдум за влизането в Еврозоната е значим въпрос, само че е и значимо спазването на законите. Той посочи, че според закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление провеждането на референдум по въпроси, уредени във към този момент признати и утвърдени интернационалните контракти е невероятно. По Конституция също има ограничавания, а интернационалните контракти имат приоритет над националното законодателство изключително когато се касае за Европейския съюз.

" Консултациите са значими, тъй като до момента в който преди рецесиите бяха на прага на дома ни, те към този момент са вътре - и обществена, и икономическа, рецесия в сигурността, единствено на километри от нас бушува война, нараснал миграционен и бежански напън. Това изисква България да има постоянно държавно управление, което да поеме значими решения, решения с дълготраен небосвод и да има поддръжка от стабилно парламентарно болшинство ".

Това сподели Радев. Президентът към този момент беседва с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната " и Движение за права и свободи, през днешния ден се среща с четвъртата по величина парламентарна група в новия парламент " Възраждане ".

За нас задачата за сформиране на кабинет е може би най-важната, която сега би трябвало да извърши Народното събрание. Ние имаме волята да работим в тази посока, имаме и подготвен състав на кабинет. Това съобщи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Ако стигнем до трети мандат, сме подготвени да го желаяме от Вас, несъмнено, решението е Ваше. Дотогава сме подготвени да беседваме и ще беседваме с всяка една политическа мощ във връзка с значимите въпроси, които за нас са от извънредно естество ", добави той.

По отношение на първия мандат, Костадинов сподели, че откакто бъде връчен, могат да беседват с ГЕРБ-СДС, само че ще упорстват на позициите, които са имали преди този момент. По думите му " Възраждане " е извънредно предвидима и елементарно прогнозируема в своите дейности политическа групировка.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР