Президентът Румен Радев освободи Николай Милков като свой секретар по

...
Президентът Румен Радев освободи Николай Милков като свой секретар по
Коментари Харесай

Секретарят по външна политика на президента става посланик в Париж

Президентът Румен Радев освободи Николай Милков като собствен секретар по външна политика, съобщиха от прессекретариата на президента.

Милков поема задача като дипломат на България в Париж. Наред с указа за освобождение, Румен Радев е удостоил Николай Милков през днешния ден с Почетния знак на президента. 

През 1976 година приключва 9-а гимназия с преподаване на френски език, а през 1983 година – Департамента по Международни връзки на УНСС в София с просветителна степен магистър.

Николай Милков е посланик от кариерата. О 2001 до 2003 година е извънреден и пълномощен дипломат в Румъния, а от 2005 до 2009 г.– общоприет консул в Ню Йорк. В интервала от 2013 до 2017 година е ексклузивен и пълномощен дипломат в Канада.

Владее британски, френски и съветски, употребява испански език.

В първите години след дипломирането си се занимава с научно-преподавателска активност и през 1991 година му е присъдена научната степен „ лекар на историческите науки “.

От 1992 до 1997 година и в интервала от 2010 до 2013 година работи в Министерството на защитата, като поредно е референт за НАТО, консултант на министъра на защитата, помощник-началник на бранш в Служба Военна информация и първият непрекъснат секретар на защитата.

От 1997 година минава на работа в Министерството на външните работи, където поредно заема длъжностите шеф на отдел в Дирекция „ Човешки запаси “, шеф на Дирекция „ Координация и разбор “, заместник-министър на външните работи, отговарящ по въпросите на сигурността, НАТО, връзките със страните от Балканите и Европа. В това си качество е секретар на Междуведомствения съвет за присъединяване в НАТО, член на Междуведомствената комисия по експортен надзор, участник в делегациите, представляващи България в 52-ата, 53-ата, 54-ата и 55-ата сесии на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Женен, с две дъщери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР