Президентът Румен Радев, който досега пази пълно мълчание за визитата

...
Президентът Румен Радев, който досега пази пълно мълчание за визитата
Коментари Харесай

Докато Зеленски е в София: Радев се похвали с разговор с Виктор Орбан

Президентът Румен Радев, който до момента пази цялостно безмълвие за визитата на украинския държавен глава Володимир Зеленски, реши да направи чудноват жест в деня на визитата.

Малко откакто Зеленски дойде в София, пресслужбата на Радев разгласи, че той е разговарял по телефона с премиера на Унгария Виктор Орбан - един от дребното държавни ръководители на страна от Европейски Съюз, която поддържа отявлено топли връзки с Кремъл без значение от войната в Украйна.

Темата на диалога им е била " нуждата от усилването на битката с трафика на хора през външните граници на Европейски Съюз като най-ефективна мярка в противодействието на незаконната миграция " - неразбираемо по каква причина Орбан е решил да води този разговор с президента, вместо с изпълнителната власт.

Обсъждано е и " двустранното партньорство в региона на енергетиката и опцията страната ни да окаже поддръжка за енергийната диверсификация на Унгария " - в това число доставка на газ през България към Унгария от терминалите за LNG в Гърция и Турция.

Поканата до президента на Украйна Володимир Зеленски не е пристигнала от президентската институция, а от Министерски съвет, стана ясно в сряда.

Премиерът Николай Денков в това време заяви, че той се е обадил на Радев, с цел да го предизвести за визитата на Зеленски в София и да го прикани да провежда среща.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР