Президентът Румен Радев кани ГЕРБ - СДС на консултации в

...
Президентът Румен Радев кани ГЕРБ - СДС на консултации в
Коментари Харесай

Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда, няма да бърза с връчване на мандатите

Президентът Румен Радев кани ГЕРБ - Съюз на демократичните сили на съвещания в сряда за сформиране на държавно управление.

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили са най-голямата парламентарнопредставена политическа мощ и по право би трябвало да получат първия мандат за сформиране на държавно управление.

Държавният глава посочи, че няма да бърза с консултациите и раздаването на мандатите, тъй като Народното събрание имало да свърши доста работа.

" Очаквам партиите да поемат отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент. Тогава въпросът за властта обсеби цялата активност на Народното събрание. Парламентът потъна в кавги, което обезсили и активността му ", добави той.

Радев изясни, че ще може да отговори дали е оптимист след консултациите с партиите и връчването на първия мандат.

 

Хартиените бюлетини

" Машинното гласоподаване способства значително и изигра голяма роля за унищожаване на недействителните бюлетини, на сбърканите и подправяни неведнъж протоколи, а също по този начин и за ограничение на купения избор. Ако депутатите оферират някакво по-ефективно решение, дано да го забележим ", сподели Румен Радев.

Според Радев връщането на хартиените бюлетини би означавало фрапантно увеличение на недействителния избор и още веднъж сагата с неведнъж поправяни изборни бумаги и протоколи.

Оръжията за Украйна

" Всички решения и оферти усилват риска от въвличането на България във войната, която уголемява формите на опълчване и обсега си. Вие вярвате ли, че хората, които оферират сходни решения, в миналото ще заловен оръжие и ще рискуват живота си за България. Призовавам към разсъдък и отговорност. Отнемането на въоръжение от състава на българската войска, без да е заменено с нови мостри, ще задълбочи недостига за дълго време, което утежнява средата на сигурност, обърна се Радев.

Това ли е най-важното сега, добави Румен Радев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР