Президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков с остри реакции

...
Президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков с остри реакции
Коментари Харесай

Какво означава връщане на конфигурацията на НАТО в Европа от 1997 г.?

Президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков с остри реакции към Москва поради позиция на съветското външно министерство. В нея Руската федерация разгласи, че желае НАТО да се изтегли от България и Румъния.

Напрежението избухна откакто Москва популяризира писмен отговор на своята позиция в договарянията с НАТО и Запада.

„ Какво значи за България и Румъния настояването на Русия, НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 година – излизане от НАТО, унищожаване на американските бази или нещо друго?

„ Става въпрос за евакуиране на задграничните сили, техника и въоръжение, и други стъпки, за връщане към конфигурацията от 1997 година, на територията на страни, които не са членове на НАТО към посочената дата. Към тях спадат България и Румъния. “

Какво значи настояването на Москва за връщане на конфигурацията в Европа от 1997 година

На картата в по-тъмен цвят се вижда по какъв начин наподобява Северноатлантическият съюз към 27 май 1997 г, когато е подписан Основополагащ контракт за връзките, съдействието и сигурността сред Русия и военния пакт, напомня БТВ.



В отговора на Москва излиза наяве, че желае евакуиране на непознати военни и техника от страните членки на НАТО в по-светъл цвят, които се причисляват към Алианса от 1999 година Това са общо 14 страни в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР