Президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков проведоха срещи с

...
Президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков проведоха срещи с
Коментари Харесай

Ключова среща на Радев с бос на НАТО. Очакванията

Президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков организираха срещи с ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер. 

 По време на диалога с министър-председателя Петков бяха разисквани стратегическите проекти на организацията за подсилване и защита на Източния фланг.

Премиерът сложи акцента върху нуждата от съгласуваност сред НАТО и Европейски Съюз във връзка с инфраструктурата, която може да бъде употребена от съдружниците и за цивилен, и за военни цели.

Адмирал Бауер се съгласи със стратегическия метод на България и означи, че шерването на тежестта, както и на риска, са значима част от солидарността в НАТО.

България чака своевременна поддръжка от своите съдружници за запазване на отбранителния потенциал на Българската войска и рационализация на въоръжените си сили. Това съобщи президентът Румен Радев, който организира през днешния ден среща с ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, оповестяват от президентството.

В рамките на диалога са разисквани рисковете и заканите пред сигурността, произлизащи от войната в Украйна, както и подхванатите ограничения за повишение на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на Алианса.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР