Президентът Румен Радев да не крие зад технически критерии политическия

...
Президентът Румен Радев да не крие зад технически критерии политическия
Коментари Харесай

Василев: Президентът да не крие политическия си провал в Европа зад технически критерии

Президентът Румен Радев да не крие зад механически критерии политическия си неуспех в Европа , прикани Асен Василев във връзка днешните думи на президента за влизането на страната ни в еврозоната. Според съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ /ПП/ България може да влезе през централния вход още на 1 януари следващата година с изпълнени четири от пет механически критерия.

От Политическа партия считат, че е допустимо страната ни да съблюдава периода , защото сега главният аршин, който не изпълняваме, е обвързван с инфлацията в Европа, която е провокирана от войната в Украйна. Василев напомни, че Хърватия е била пусната в еврозоната без да е изпълнила 2 критерия.

„ Ако служебното държавно управление имаше воля, можеше да изиска нов конвергентен отчет. В него инфлацията ще бъде замерена от април 2022 година до април 2023 година Така страната ни може да извърши този механически аршин, защото ще се вземе поради понижението на инфлацията през първите три месеца на 2023 година по отношение на същия интервал на 2022 година “, счита той, представен от „ NOVA “.

По мотив втория несбъднат аршин за четири неприети закона , конвергентният отчет би трябвало да излезе през юни . Дотогава при работещо Народно заседание, тези закони могат да бъдат признати.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР