Президентът Румен Радев аплодира талантливата си дъщеря Дарина на първия

...
Президентът Румен Радев аплодира талантливата си дъщеря Дарина на първия
Коментари Харесай

Щерката на Румен Радев каза „Не на войната“! Президентът я аплодира на първия й изпит

Президентът Румен Радев приветства надарената си щерка Дарина на първия й изпит по театрална тирада в НАТФИЗ в класа на доцент доктор Пенко Господинов . Точно в 19,00 часа първият човек в страната изненадващо се появи измежду препълнената зала на академията, като щерка му преди този момент сложи знак „ ЗАПАЗЕНО “ на последния ред за него.

„ Ще пристигна мой непосредствен “, сподели Дарина на преподавателката си доцент доктор Лора Мутишева, без да прецизира за високия посетител. Румен Радев се появи в спортно сако и риза в положително въодушевление в компанията на защитата си. Още в самото начало на дългата режисура „ Чернобилска молитва “ от Светлана Алексиевич залата притихна в монолозите на студентите Даниел Кукушев, Ивана Крумова, Петър Андреев, Ралица Попова, Катрин Гачева, Виктор Младенов и Иван Горанов.

Щерката на Радев - Дарина , пък ни сподели, че гибелта може да бъде и красива, а до края на постановката залата към този момент хлипаше в мемоари и истории на хора, претърпели чернобилската повреда и дали свидни жертви след 26 април 1986 година

Още от сутринта 21-те студенти се събраха към този момент „ онлайн “ и почнаха трескаво да репетират реплики от тъжната пиеса, а преподавателката доцент доктор Лора Мутишева им внасяше устни бележки в осъществяването. „ След тези две години пандемия доста се радваме, че още веднъж сме всички дружно. Текстът е доста сложен, става дума за нещастието освен на един народ, само че и на целия свят и асоциацията с днешно време е фрапираща. Да, с този текст споделяме: „ Не на войната ” и се надяваме това да не се повтори “, сподели Ванеса Пеянкова, която пя дружно със състудентките си в националния хор, част от спектакъла.

До края на вечерта „ златният клас “ на доцент доктор Пенко Господинов подвигна на крайници публиката с прочувствените си монолози в препълнената зала - млади и остарели, седнали на земята и на столове в профил, се радваха на бъдещите гении. Веднага след края на вълнуващата вечер президентът Румен Радев изчака публиката да излезе от залата и поговори персонално с класа на щерка си Дарина Радева , написа „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР