Президентът проведе среща със заместник министър-председателя и министър на регионалното

...
Президентът проведе среща със заместник министър-председателя и министър на регионалното
Коментари Харесай

Държавният глава призова да бъде намерено решение на проблемите в пътния сектор при ясни и прозрачни процедури и спазване на стандартите за качество

Президентът организира среща със заместител министър-председателя и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов

Президентът Румен Радев организира среща през днешния ден на „ Дондуков “ 2 със заместител министър-председателя и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по негова самодейност, на която бяха разисквани проблемите в пътния бранш и транспортната съгласуваност на страната.

На срещата Гроздан Караджов срещна президента с напъните на държавното управление да откри решение на останалите неуредени проблеми от предходното постоянно държавно управление с разплащането на средствата, планувани за поддръжката на пътищата.

Румен Радев акцентира, че на проблемите в пътния бранш би трябвало незабавно да бъде открито решение, при ясни и транспарантни процедури и съблюдаване на стандартите за качество. По думите на президента точно договорите в строителството са раздрусали мощно публичното доверие в метода, по който предходното постоянно държавно управление е възлагало публичните поръчки и е осъществявало надзор върху качеството, цената и размера на осъществените действия.

Президентът акцентира, че районната съгласуваност е гаранция за напредък и развиване и добави, че България е част от значими интернационалните транспортни коридори, които са стратегически приоритет и би трябвало да бъдат развивани.

Обща беше позицията, че подхванатите дейности за изсветляване на договорите и преустановяването на практиките да се подписват съглашения за поддръжка на пътищата, които в следствие да се трансформират за ремонт, е положителна стъпка, само че са нужни неотложни дейности за гарантиране на безвредни условия по пътищата за българските жители и за ефикасна работа на компаниите от транспортния отрасъл.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР