Президентът насрочи предсрочните парламентарни избори на 2 октомври и Гълъб

...
Президентът насрочи предсрочните парламентарни избори на 2 октомври и Гълъб
Коментари Харесай

Политолози: Служебното правителство е кабинет антининова. Радев влезе в конфликт с повечето партии

Президентът насрочи предварителните парламентарни избори на 2 октомври и Гълъб Донев за длъжностен министър председател. Ще се оправи ли кабинетът с тежките рецесии?

" Това, което прави усещане, е, че част от тези министри са били министри в другите служебни кабинети, назначени от президента, или са били зам.- министри, хора от неговия екип. Въпросът тук е подготовката на изборите. Има няколко рецесии, едната от тях е обвързвана с доставките на природен газ. Има огромни упования към това служебно държавно управление да предприеме някакви стъпки на започване на диалози с " Газпром ". Друга значима тематика е, че то би трябвало да вземе всички превантивни ограничения от позиция на заплахата от съветска интервенция върху изборния развой в България ", съобщи политологът доцент Милен Любенов в студиото на " Денят ON AIR ".
Той разяснява състава на служебния кабинет " антининова ", като сподели, че не за първи път президентът Радев употребява ресурсите, с които разполага, с цел да показва отношение към ръководителя на Българска социалистическа партия и към управлението на партията. Според него Радев се държи като човек, който има някакъв комплекс към хората, които в действителност са му дали път в политиката.
" Препотвърждава се една устойчива линия на политическо държание на Радев. Той връчва всеки веднъж третия мандат на Българска социалистическа партия и очевидно не е било поради управлението на партията, а поради нейните гласоподаватели. Поредно доказателство е, че той номинира хора, които са вътрешна съпротива. Неслучайно е изявлението на Сергей Станишев с рецензии във вътрешнополитически проект, ориентирани към Българска социалистическа партия ", твърди политологът проф. Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.
Доц. Любенов счита, че най-вероятно ще забележим смени на водачите след изборите - да вземем за пример в партиите Българска социалистическа партия и ГЕРБ.
" Продължаваме промяната " и със независимо присъединяване могат да победят на тези избори, тъй като ГЕРБ от 2 години се намира в електорално плато. От предходната година последователно виждаме спад на твърдото ядро на ГЕРБ, до момента в който " Продължаваме промяната " имат една много по-широка външна страна ", споделя той.
По думите на проф. Стоянов гласоподавателите ще бъдат комплицирани за следващ път от многото говорене и от разнопосочността и още веднъж ще се стигне до ирационалното в избора.

" Основният проблем в тази календарна година на президента е, че той влезе в спор с съвсем всички политически партии и това директно се отрази върху неговия рейтинг ", показва доцент Любенов.
На въпроса дали ни чака забавна предизборна акция проф. Стоянов съобщи, че му се ще тя да е " пъстра, съвременна приказлива, цифрова, да бъде измежду хората, да бъде почтена, да има връзка, тъй че всеки да поеме личен ангажимент ", без значение от обстоятелството, че не сме напълно мажоритарна изборна система. Въпреки това, той счита, че това няма да се случи, тъй като политическата класа в България към момента не осъзнава, че политическите връзки са изключително значими и би трябвало да отделят доста внимание и запаси на всяка една предизборна акция.
" Кампанията е доста значима, тъй като значително крайните резултати зависят от това до каква степен една партия е провела дейно добра акция. Сега могат да се комбинират съвременни принадлежности за правене на акции, свързани със обществените мрежи ", поддържа го Любенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР