Президентът наложи вето върху разпоредби от Закона за изменение и

...
Президентът наложи вето върху разпоредби от Закона за изменение и
Коментари Харесай

Президентът наложи вето върху разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс

Президентът наложи несъгласие върху разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс
Държавният глава упражни пълномощието си и върна за ново разискване в Народното събрание разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се променят правила в Наказателно-процесуалният кодекс.

С тях се дава опция за отсрочване до 48 часа на уведомяването при задържане на разположение. Още по-тревожна е опцията арестувани малолетни лица да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълноправие и задължава страната да ги подкрепя.

Президентът поддържа напъните и ограниченията в битката против тероризма, проведената престъпност и други форми на усложнена незаконна активност като уместни и оправдани, само че не е склонен с метода на законодателя, оповестиха от прессекретариата на президента. Без да е обрисуван кръгът на лицата и на съответните закононарушения, за които може да се отсрочва уведомяването, се открива опция за непропорционално засягане на права и се основава риск изключението да се трансформира в предписание.

Спазването на високи стандарти за отбрана на главните права на жителите е неизменима тенденция в развиването на европейските правни системи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР