Президентът на Южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес направи революционно предложение

...
Президентът на Южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес направи революционно предложение
Коментари Харесай

Шефът на КОНМЕБОЛ предложи Бразилия да замени три от звездите си със сърца заради Пеле

Президентът на Южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес направи революционно предложение Бразилия да смени три от петте си звезди, отдадени на международните им трофеи, със сърца в символ на респект към Пеле, който сега се лекува в локална болница. Краля на футбола е единственият футболист в историята, печелил три Световни шампионати - през 1958-а, 1962-ра и 1970-а със “Селесао ”.

“Като КОНМЕБОЛ, ние предлагаме на Бразилската футболна конфедерация, с цел да може Пеле да живее вечно на фланелката на всички, които обичаме футбола, три от звездите да бъдат сменени с три сърца. За да знаят всички, че той докара до това да се роди “жого бонито ”, макар че той не беше единственият проектант на трите международни трофеи, тъй като футболът е екипен спорт. Ние, страните, които образуват КОНМЕБОЛ, желаеме да отдадем тази респект в името на мястото, откъдето идва Пеле и където се родиха “жого бонито ” и футболът. Той е звезда, която към този момент живее в сърцата на всички нас. Сила и дълъг живот за Краля.

Пеле беше причина за ентусиазъм, тъй като с него се роди номер 10. Истинската фланелка на майстора, звездата, идола, свръхнадарения. След него има още доста аргументи за ентусиазъм, само че Пеле е непостижим. Ние сме до него в мача, който играе сега. Сега е подобаващият миг, с цел да му отдадем респект още веднъж, и той знае, че ще живее в сързето на всеки, който обича футбола. Нашата работа е хората да продължат да знаят за Пеле и да го обичат ”, съобщи Алехандро Домингес по време на събитие в Доха в чест на бразилската легенда.

“Много е прочувствено отдаването на респект към него в този миг, до момента в който се организира Световно състезание - шампионатът, който го направи Краля на футбола. Пеле е ентусиазъм, пример и знак на моята татковина Бразилия ”, добави Фернандо Сарней, който е представител на КОНМЕБОЛ във ФИФА.

Славният аржентински футболист Хавиер Санети също беше измежду гостите на събитието. “Гордост и чест е да бъда в това събитие, отдадено на Пеле. Той беше ентусиазъм за всички нас, които обичаме футбола. Имах опцията да се срещна с него и това, което той излъчва, беше мотив за горделивост. Той в никакъв случай не разделя, а сплотява. Това са полезностите, които би трябвало да предава футболът. Като аржентинец, аз постоянно съм му се възхищавал поради неговото държание на и отвън терена. Желая доста мощ на Пеле и на фамилията му, тъй като имаме потребност той да остане с нас ”, разяснява той.

Снимка: abcdoabc.com.br
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР