Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин заяви, че в

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин заяви, че в
Коментари Харесай

Америка и Южна Корея преговарят за подобряване на отношенията си

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин съобщи, че в телефонен диалог се е съгласил с американския си сътрудник Джо " в допълнение да укрепи алианса " сред двете страни за реализиране на мир на Корейския полуостров, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Дойче Веле ". Двамата водачи организираха първият си диалог от встъпването в служба на Байдън на 20 януари.
" Президентът Байдън и аз се ангажираме с по-нататъшното подсилване на алианса сред Република Корея и Съединени американски щати, алианс, който се основава на споделени полезности ", написа Мун в профилите си в обществените медии. Мун добави за алианса сред двете страни, че " ние постоянно ще бъдем дружно, до момента в който работим за мир на Корейския полуостров и ще се оправяме с световните провокации ". Администрацията на Мун на няколко пъти изрази утвърждението си за избора на Байдън след четири години, в които Тръмп беше замразил връзките със Сеул, един от главните съдружници на Вашингтон в Азия. Двамата президенти към този момент разговаряха по телефона на 12 ноември, малко след изборната победа на Байдън, и по-късно се споразумяха да " работят дружно " за решение на казуса, подложен от нуклеарната и ракетната стратегия на Северна Корея.
 Байдън с коренни промени в имиграционната политика на Съединени американски щати Байдън с коренни промени в имиграционната политика на Съединени американски щати
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще призове през днешния ден администрацията си да рационализира процеса на натурализация на 9 милиона мигранти, имащи...
Диалогът за денуклеаризация с Пхенян е спрян от срещата на върха в Ханой през февруари 2019 година, на която Вашингтон отхвърли да анулира глобите, защото счита, че предлагането за разоръжаване на режима е незадоволително. След неуспеха на администрацията на Тръмп да позволи спора, водачът на Северна Корея Ким Чен Ун неотдавна прикани новото държавно управление на Байдън да предложи нови други възможности за обновяване на разговора, като предизвести, че Пхенян приготвя нови проби на оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР