Президентът на Венецуела Николас Мадуро скъса дипломатическите отношения с Колумбия,

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро скъса дипломатическите отношения с Колумбия,
Коментари Харесай

Мадуро скъса дипломатическите отношения с Колумбия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро скъса дипломатическите връзки с Колумбия, оповестява АП.

" Нашето самообладание е изчерпано, към този момент не можем да се примирим с обстоятелството, че територията на Колумбия се употребява за нахлуване против Венецуела. Поради тази причина взех решение да прекъсна всички политически и дипломатически връзки с фашисткото държавно управление на Колумбия, разгласи Мадуро.

Колумбийският дипломат в Каракас и дипломати ще бъдат изгонени в границите на 24 часа.

По-рано, на 23 февруари, на границата с Колумбия стартира разгръщането на лоялни военни сили на Мадуро. Влошаването се случи заради продължаващите опити от опозицията да достави филантропична помощ.

Камионите се пробват да обхванат във Венецуела от Колумбия и Бразилия. Първият камион с филантропична помощ от Бразилия се сблъска с боен кордон и беше заставен да се върне, съгласно бразилските медии. По-късно обаче самопровъзгласеният президент на Венецуела Хуан Гуайдо, който оглавява опозицията, сподели, че транспортните средства с товар към момента са влезнали във Венецуела.

Политическата рецесия във Венецуела ескалира, откакто Гуайдо разгласи себе си за президент. Той бе подсилен от Съединените щати, редица страни от Латинска Америка, а редица европейски страни обявиха, че са подготвени да признаят Гуайидо. Русия, Турция, Куба показаха поддръжка за Мадуро. Венецуелската войска също остава на страната на Никола Мадуро./ Pik.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР