Президентът на Унгарския футболен съюз (MLSZ) Шандор Чани съжалява, че

...
Президентът на Унгарския футболен съюз (MLSZ) Шандор Чани съжалява, че
Коментари Харесай

Шефът на унгарския футбол: Страдхме в София, съжалявам, че нямаше публика

Президентът на Унгарския футболен съюз (MLSZ) Шандор Чани съжалява, че публиката не е съумяла да отпразнува класирането на националния тим за Евро 2024 в София поради мача пред празни трибуни и ги прикани да изпълнят " Пушкаш Арена " през днешния ден против Черна гора.

В четвъртък в София Унгария се добра до 2:2 против България в последната секунда, когато Алекс Петков си вкара автогол след центриране на Доминик Собослай от свободен удар. Тази точка се оказа изцяло задоволителна, а Унгария отива на трето Европейско състезание при ръководството на федерацията от Шандор Чани.
 Валентин Михов: Дайте да създадем нещо, 20-30 години един стадион няма
Валентин Михов: Дайте да създадем нещо, 20-30 години един стадион няма

Бившият президент на БФС с апел за развиването на българският футбол

" Е, страдахме в София ", сподели шефът на унгарския футбол пред nemzetisport.hu. " След като поведохме в резултата и държахме самодейността, не чаках, че ще стане толкоз мъчно в края на срещата. Но имам сериозното чувство за загуба заради няколко аргументи - пропуснатото водачество в резултата, дадената дузпа на българите, с която те поведоха, беше извънредно за прекарване.

За страдание е ясно, че без основни играчи като Вили Орбан, Барнабас Варга и Роланд Шалай тимът ни не е толкоз ефикасен, колкото е с тях. Притеснително е, само че е работа на треньорите да намерят решение. Странното е, че в София срещата приключи незадоволително и за нас, и за българите ".
 Борис Касабов: Нещата в българския футбол са тотално комплицирани, поради безхаберното ръководство на БФС
Борис Касабов: Нещата в българския футбол са тотално комплицирани, поради безхаберното ръководство на БФС

Ето какво сподели

След това той се стопира на неналичието на поддръжка от трибуните в София, където трябваше да участват най-малко 2000 индивида от Унгария. След като стана ясно, че мачът ще бъде без аудитория, доста малко от унгарските почитатели пристигнаха в София, а федерацията на страната ще възвърне билетите им.

" Няма подозрение, че тимът щеше да получи доста повече кураж от тях, в сравнение с от няколкото членове на Борда на федерацията, които се пробваха да крещят от ложата на празния стадион. И изключително скърбя, че унгарските почитатели не можаха да изпитат насладата от класирането на място и да изживеят с тима тези моменти.

В същото време се надявам да имат опция да ликуват в последната европейска подготовка против Черна гора, което несъмнено няма да е по никакъв начин елементарен мач. Видяхме няколко пъти, че Черна гора е способна на подвизи. Но както споделих, Унгария беше задължена от УЕФА да играе този мач без аудитория. А при решение на централата ние нищо не можем да създадем ".

За Унгария това е трето следващо присъединяване на Европейско състезание, само че стъпването на Световната сцена към момента остава мираж след последното присъединяване през 1986-а година в Мексико. На въпрос кое е най-сладкото класиране от трите, Шандор Чани дава отговор: " Без подозрение през 2016-а година във Франция. Това постави завършек на едно очакване от 44 години. Следващата ни задача е присъединяване на Световното състезание и работим за това ".
 Звездата на Черна Гора: На българите ще им се върне поради головете в добавеното време
Звездата на Черна Гора: На българите ще им се върне поради головете в добавеното време

Ето детайлности

Европейските квалификации за шампионата следващата година в Германия приключват през днешния ден. В група G към този момент осигурилият си място там отбор на Унгария посреща Черна гора, а в Лесковац от 16:00 часа Сърбия ще играе с България. Черногорците би трябвало да завоюват като посетители в Будапеща и да се надяват на триумф на българите, с цел да си подсигуряват първо присъединяване на каквото и да е огромно състезание в историята.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР