Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че армията на страната

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че армията на страната
Коментари Харесай

100 дни война в Украйна: Москва отчита определени резултати; Киев обещава победа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че армията на страната му ще отблъсне съветската инвазия във видеоклип, отдаден на 100-те дни от тоталната офанзива на Москва против нейната продемократична съседка.

" Победата ще бъде наша ", сподели Зеленски във видеото, в което участваха министър-председателят Денис Шмигал и президентският консултант Михайло Подоляк, припомняйки спонтанното известие, което те сложиха пред държавните здания при започване на войната, обещавайки да останат в страната.

Украинският министър-председател съобщи, че 100 дни след съветската инвазия страната му има демократично бъдеще в Европа, до момента в който Русия е все по-изолирана.

" В продължение на 100 дни Украйна решително се движи към задачата си да живее като свободна демократична страна в европейското семейство ", написа Шмигал в обществените мрежи. " Русия явно се движи към живот зад Желязната завеса и изолираност от развития свят ", добави той.

Украйна отбелязва 100 дни от нахлуването на Русия, като сраженията бушуват в източната част на страната, където силите на Москва стягат хватката си в региона на Донбас. По-рано Киев разгласи, че Москва управлява една пета от украинската територия, в това число Крим и елементи от Донбас, завзети през 2014 година

" Украйна несъмнено ще завоюва. Всички украинци, всеки на своето място всеки ден - само че дружно - се доближават към този ден ", добави той.

Кремъл от своя страна съобщи, че Русия е постигнала избрани резултати от военната си акция в Украйна, 100 дни откакто Москва изпрати войски в прозападната си съседка.

" Постигнати са избрани резултати ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, акцентирайки " освобождението " на някои региони от това, което той назова " пронацистки въоръжени сили на Украйна ".

Русия декларира, че е изпратила свои сили в Украйна, с цел да защитят жителите на два разколнически промосковски района - Донецката и Луганската национални републики - от военните сили на Киев.

" По отношение на обезпечаването на тяхната отбрана се подхващат ограничения и са реализирани избрани резултати ", съобщи Песков. " Много обитаеми места бяха освободени от пронацистките въоръжени сили на Украйна и непосредствено от националистически детайли ", сподели той.

Русия неведнъж е определяла управляващите в Украйна като неонацисти и националисти - етикети, които съгласно Киев се употребяват като агитация за оправдаване на спора.

" Предоставена е опция на хората да стартират да водят кротичък живот ", сподели Песков. " Това ще продължи досега, в който бъдат реализирани всички цели на военната интервенция ". /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР