Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че армията на Киев

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че армията на Киев
Коментари Харесай

Пробив край Золотая балка, но около 130 украински войници убити при атаката

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че армията на Киев продължава да напредва и е освободила доста региони

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция, че украинската войска  продължава да напредва и е освободила доста региони, само че не навлезе в елементи.

" Днес напредъкът на нашата войска продължи, на всички наши бойци ", съобщи Зеленски в обичайното си среднощно изказване. " Нови жилищни центрове бяха освободени в няколко области. Тежки сражения се водят в няколко бранша на фронта ", добави той.
 
В същото време Министерството на защитата на Руската федерация призна за пробив в защитата край Золотая балка. 

С танкове съперникът съумя да се вклини в дълбините на нашата защита, оповестиха от военното ведомство в своя Телеграм канал IZ.RU.

 

Руските войски заеха авансово готова отбранителна линия и не престават да нанасят масирани огневи провали на Въоръжените сили на Украйна. Загубите на украинските бойци възлизат на към 130 души от персоналния състав и 23 единици военна техника, оповестяват от военното министерство. 

Оттам осведомиха, че всички офанзиви на Въоръжените сили на Украйна на Николаевско и Андреевско направление са отбити. Унищожени са още 60 бойци и 7 единици техника. 

На карта, оповестена в Телеграм канала на родения в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка, се вижда, че украинските бойци са стигнали до Дидчани, само че там са били атакувани от съветската артилерия и от авиацията още в неделя вечерта. Вчера пък те са се пробвали да се придвижат напред, само че с цената на огромни загуби.

В региона на Давидов Брод също е имало офанзива от страна на Въоръжените сили на Украйна, само че откакто претърпели огромни загуби, бойците се изтеглили. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР